Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Herkut 17.8.2007

3 Comments

  1. kaura

    Avokonttoritko vähentää tuottavuutta? No daa-a! Nimim. ei koskaan enää, jos ei ase ohimolla uhata.

  2. Marjut

    Niinpä. En tiedä kuinka monta vastaavaa tutkimusta pitää tehdä, ennen kuin uskovat.

  3. pni

    ”Avokonttorit heikentävät työn tehokkuutta, jos varsinaisiin töihin pääsee keskittymään vasta työajan jälkeen.”

    Hmm… eikös *mikä vaan* heikennä työn tehokkuutta jos varsinaisiin töihin pääsee keskittymään vasta työajan jälkeen. Oli se sitten avokonttori tai vaikka puhelin, tai meili, tai liikaa palavereita tai….

    ”Keskittymistä vaativissa itsenäisissä töissä, joissa pitää vaikkapa kirjoittaa, avotilan hälinä häiritsee.”

    Ainakin *saattaa* häiritä. Eiköhän se ole kiinni siitä paljonko hälyä on ja miten henkilö, joka tekee sitä vaativaa ja itsenäistä työtä, regoi ympärillä olevaan hälinään. Onko sitä tyyppiä että on kuultava kaikki jos on ääntä ympärillä, vai voiko olla välittämättä. Toiset vaan on herkempiä häiriintymään hälystä kuin toiset. Toiset nukkuvat vaikka maanjäristyksen läpi heräämättä, toiset heräävät siitä kun perhosen siivet läpsyttävät aivan liian kovaäänisesti.

    Itse voin olla välittämättä – osaan sulkea muun pois ja keskittyä vain siihen mikä on meneillään, enkä koe avokonttoria ongelmaksi tuottavuuteni kannalta. Jos kuitenkin häly haittaa (semmoistakin tapahtuu) laitan luurit korville (tuttu musa auttaa keskittymään). Ja jos nyt sattuu olemaan niin paljon hälyä ettei edes luurit auta, niin asiasta voi huomauttaa tai siirtyä vapaaehtoisesti kahville tai pienelle kävelylle – molemmat piristävät ja taukoja on hyvä pitää.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑