Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Design-asiat

Täytyy myöntää, että aina tähän aamuun asti olin onnistunut sivuuttamaan sukunimikaimani Ulla-Maarian lanseeraaman Thinglinkin hyvistä yrityksistäni huolimatta – jotenkin homman pointti oli aina onnistunut menemään yli hilseen. Mutta sitten sain käsiini Presson, jonka kannessa poseerasi tämä ”Designin nettihaltija”, ja ymmärsin vähän enemmän.

”Tarkoitus on luoda designin oma wikipedia, josta löytyisi tietoa ja tarinoita harvinaisemmista esineistä, sellaisista, joita löytyy pienistä putiikeista, vanhojen tavaroiden liikkeistä, kirpputoreilta ja ullakoilta. […] Nyt Thinglink on kevyt wikipediamainen tietokanta, jossa on noin 2000 esinettä, mutta se on myös sosiaalinen verkosto ja sitä kautta suosituspalvelu.”

Thinglinkiin rekisteröidyttyäni kävikin sitten varsin nopeasti ilmi, ettei minussa ainakaan designerin saati designin päälle ymmärtävän verta virtaa, enkä taida juuri mitään design-tuotteitakaan omistaa – tai ainakaan niitä ei Thinglinkin tietokannasta löytynyt. Ja ne sosiaalisen verkoston muodostavat kontaktit, nekin pitäisi käsin etsiä (eikä Kari edes ollut siellä). Samassa ruokakunnassa oleileva muotoilija kyllä tunnusti ymmärtävänsä Thinglinkin päälle, ja pitää sitä kiinnostavanakin (”mukavaa nähdä minkälaisista esineistä ihmiset pitävät”), mutta minulla taitaa mennä hetki totutellessa. Joka tapauksessa: hieno juttu niille, jotka arvostavat.

4 Comments

  1. Tero Heiskanen

    Thinglink viitoittaa tietä myös esineiden internetiä kohti. Odotan innolla aikaa, jolloin vähänkin arvokkailla esineillä on tarinoita kerrottavanaan historiastaan, elinympäristöstään, omistajistaan jne.

  2. Tuija

    Thinglink – palvelu esitellään arvostavasti myös David Weinbergerin ”Everything is miscellaneous” – teoksessa yhtenä tiedon järjestämisen ja uniikki-esineisiin viittaamisen konseptina.

  3. JP

    Tuli vähän sellainen olo lukiessa, että nyt on jälleen keksimällä keksitty tekemistä (kotirouva)ekonomille ja jollaista riemumielin otetaan palstantäytteeksi. En ole kokeillut palvelua, enkä omia esineitäni missään nimessä tuntemattomille esille panisi. Hassu ajatus, mutta menestystä pitää tietysti toivottaa keksijälle… Ja onhan hän kuvauksellinen vanhoissa vaatteissa, jonkalaiset eivät välttämättä ole eduksi kenellekään.

  4. Kari Haakana

    Öööhöhööö, Ulla-Maaria oli sentään mukana Tietokoneen ICT-paneelissa huhtikuussa, http://blogit.tietokone.fi/paneeli/?p=14. Että läheltä nyt ainakin hivotaan.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑