Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Asiakaspalvelua puun takaa

Pari päivää sitten uutisoitiin näyttävästi siitä, kuinka Kuluttajavirastoon tulee säännöllisesti ilmoituksia yritysten asiakaspalvelun epäkohdista – eli kuinka Suomessa asiakaspalvelun taso on kurjaakin kurjempi. ”Tyypillisissä tapauksissa asiakaspalvelu ei reagoi kuluttajan puhelinsoittoihin ja sähköposteihin mitenkään tai asiakaspalveluun ei saa lainkaan yhteyttä”, uutisessa kerrotaan.

Kuinka ollakaan, lähetin vastikään pahaenteisesti verkkolomakkeella postia Polar Pharmalle, joka on hiljattain lopettanut erään kauan käyttämäni suosikkituotteen maahantuonnin. Kyselin, että mistähän tuotetta mahtaisi saada, ja tiedetäänkö siellä kuka on uusi maahantuoja, jos sellaista on, koska jälleenmyyjät eivät asiasta tienneet, vaan puistelivat vain päitään.

En koskaan saanut vastausta, ja ehdin jo unohtaa koko jutun. Pari kertaa kävi mielessä, että aha, niinpä tietenkin, mitäpä sitä kuluttajalle suotta vastaamaan.

Kunnes sitten tänä aamuna löysin työpöydältäni Polar Pharmalta tulleen paketin (kannattaa pistää merkille, etten missään vaiheessa antanut muita yhteystietoja kuin siviilisähköpostiosoitteeni). Mukana oli erittäin ystävällinen viesti, jossa kiitettiin yhteydenotostani, pahoiteltiin tuotteen saatavuuden loppumista, ja kiitoksena kiinnostuksestani lahjoitettiin kolme paketillista kaipaamaani tuotetta, heillä kun sattui niitä vielä varastossa olemaan.

Kuka sanoi, että asiakaspalvelu on kuollut. Ehei, joskus sitä vain saa varsin odottamattomalla tavalla.

2 Comments

  1. JP

    Hyvä homma, että sait tavaran. Tosin erikoista, että firma ihan ilmaiseksi sellaisia vielä lähettelee ja ihan huomattavasti vaivaa näkee toimittaakseen firmaan asti. Sinulla taitaa olla siellä salainen ihailija… Minä olisin hyppinyt epäluulosta seinille tuollaisesta, vaan senhän nyt tiedätkin… Hykerryttävä tarina tietenkin :)

  2. Suviko

    Kyl maar verkkoasiakaspalvelu on nyt niin paljon parempa kuin aiemmin. Mä ainakin huomaan saavani vastauksia samana päivänä tai parissa päivässä vs. circa 97, jollon piti soittaa perään, että ”lukisitteko mailin, jonka teille siihen palauteosoitteeseen lähetin”.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑