Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Uusi Hesari

Kotisivu - HSfiHelsingin Sanomat on jälleen uudistanut verkkoversiotaan – edellinen yritys viikko sitten meni mönkään, mutta nyt näyttää onnistuneen. Uudistus on kyllä niin hienovarainen, että saattaa mennä satunnaiselta kävijältä kokonaan ohi. Varmuuden vuoksi uudistuksesta kerrotaankin, että

”HS.fi:n ulkoasua on uudistettu vasemman navigaation ja yläpalkin osalta. Kulttuuri- ja viihdeosastot ovat saaneet uudistuksen yhteydessä omat etusivunsa. Samoin HS.fi:ssä uutisissa julkaistut videot ovat saaneet oman osastonsa.”

Nämä uudistukset näyttävätkin ihan onnistuneilta, ja hyvä niin. Pidän etenkin yläpalkista, jos kohta mainokset tuntuvatkin jyräävän sen joka suunnalta, niin kuin muunkin sisällön. Omassa käytössäni ovat useimmiten tuoreimmat uutiset, joiden löytämistä ei vieläkään ole helpotettu, ja jotka tällä erää ovatkin suoraan aikajärjestyksessä, jota ei kyllä hoksaa muualta kuin sivun osoitteesta ja nerokkaasti nimetystä title-kentästä (”Aikajärjestys – HS.fi”). Etusivun mitta alkaa olla jo niillä rajoilla, että loppuun kahlaajalle voisi myöntää jonkinlaisen mitalin – onneksi sentään digilehteä halajavat pääsevät siihen suoraan käsiksi yläpalkin linkistä.

4 Comments

  1. Jussi

    Itsekin bongasin tuon muutoksen yöllä ja kirjoitin siitä muutaman sanan blogiinikin. Tuo uusi ulkoasu räjähtää vielä pahemmin normaalia suurempaa tekstikokoa käyttäen kuin edellinen eikä punainen väri sovi mielestäni navigaatioon (tai ylipäätään Hesariin) ollenkaan, ainakin itselleni tulee välittömästi assosiaatio Seiskaan ja iltapäivälehtiin.

  2. Marjut

    Joo, ikävästi räjähtää, se on ihan totta. Mutta tuota punaista väriä on kumminkin käytetty mielestäni sen verran hennolla otteella, ettei ainakaan minulle onneksi mitään Seiska-assosiaatioita päässyt syntymään.

  3. Timo L.

    Hieman siistimmäksi tuota on tehty, mutta edelleen kokonaisuus on hyvin repaleinen ja mainokset särkevät sen tehokkaasti. Sivuilta on vaikea löytää haluamaansa ja sisältöä on aivan liikaa yhdelle silmäykselle.

    Tämä on valitettavan tyypillistä suurimpien sanomalehtien verkkopalveluille niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

    Seuraavaan uudistukseen voisi mallia ottaa vaikkapa Verkkouutisista http://www.verkkouutiset.fi.

    Koodi taustalla on rumaa, mutta ulkoasu on siisti ja selkeä. Me likes.

  4. PA

    Kokemusta rikkoo ikävästi myös se, että yläpalkin välilehdet ovat käytössä vain etusivulla. Muilla sivuilla on vaikeaa hahmotta, missä sitä olikaan menossa, kun navigaatio muuttuu.

    Hyvä sentään, että digilehteen pääsyä on selkeytetty. Ennen vanhaan oli jotenkin täysin päättömästi linkki Kirjaudu tms., joka veikin muuttamaan käyttäjän profiilitietoja ja lehteen pääsi ainoastaan miniatyyrikuvaa klikkaamalla.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑