Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sosiaalinen asuntokauppa

Viime torstain blogipöhinässä yksi jos toinenkin ihmetteli sponsorin kiinnostusta bloggaajia kohtaan ja ylipäätään motivaatiota olla paikalla. Että onpa tämä todellakin kohdemarkkinointia, ja aiotaanko meille kaikille myydä asunto.

Sittemmin varmaan useampikin hoksasi mistä kaikessa saattoi olla kysymys.

Vielä enemmän aihe avautunee, jos lukaisee Social Design Research -artikkelin; siinä kun käytetty esimerkkinä nimenomaan asunnonmetsästystä.

”Imagine you’re interviewing someone about looking for an apartment on the Web. You ask them the usual questions, where they go, what sites they visit, what information is important to them, what they like and don’t like. Most of the discussion will deal with what is important to them as they fulfill this activity.

At some point, unless the person is truly anti-social, someone else will enter into the conversation. Maybe it’s their brother who recommended they search in a certain neighborhood in the Back Bay of Boston. Or their boyfriend who says to make sure everything that in the apartment is fixed before moving in. This is where the social part comes in. […] Once we have a clear picture of how a person makes decisions in a certain area, we can compare them with others. We’ve found that there are usually trends in how this works. These trends feed into our design.”

Ja niin edelleen, ja niin edelleen. Kannattaa lukea koko juttu – jos ei muuten, niin ainakin siksi, että siinä kerrotaan varsin selkeästi siitä, kuinka sosiaalisen palvelun suunnittelu eroaa ”tavallisesta”.

3 Comments

  1. Lasse

    Kymmenien julkaisijoiden kestittäminen on hyvää markkinointia. Sinäkin teit Igglolle asiasta mainoksen tällä kirjoituksellasi.

    Suomen linkerati taitaa olla suhteellisen kapea kärki blogaajia, joista tavoitettiin(ko?) kohtuullinen siivu.

  2. Marjut

    Niinpä tein. :-) Tästäkin käytiin debattia.

  3. Zepa

    Tuota, samanlainen ”palvelu” on pelannut sfnetissä jo yli 20 vuotta. Sulla on kysymys, katot millaisessa ryhmässä on asiallista esittää se, ja HOPPAPOPPAA! saat kymmeniä vastauksia jo saman päivän aikana. Itse en ole vielä kohdannut ongelmaa johon en olisi saanut vastausta tai mielipidettä sfnetistä. Blogeissa länkyttäminen on siihen verrattuna hidasta onnenkauppaa, yleesä myös asian kannalta tuloksetonta ja lähinnä länkyttämisen iloon keskittyvää.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑