Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Annetaan ymmärtää

Joskus laiskottaa, ja silloin joutuu turvautumaan eineksiin. Ja jokaisella kerralla, pitkienkin aikojen jälkeen, sitä huomaa kohtaavansa aina samat ärsyttävyydet. Niin kuin vaikka tämän:

reunaTämä reuna irtilepattavine muoveineen antaa ilmiselvästi ymmärtää, että otapa tästä kiinni ja repäise muovi aterian päältä pois, ennen kuin tuuppaat sen mikroon. Joku saattaisi sanoa sitä vaikka affordanssiksi, mutta termi ei asiaa sen kummemmaksi muuta. Vähän sama kuin jogurttipurkissa: kukapa sitäkään nyt ryhtyisi veitsellä auki nyhertämään, kun on repäistävää materiaalia tarjolla. Ovessa on kahva: avaan sen siitä.

Mutta ei. Todellisuudessa ylläolevaa reunaa ei ole alkuunkaan tarkoitettu muovin irrottamiseen. Tosielämässä on kaivettava teräase esille:

mikro-ohje

Ja mitä siitä sitten seuraa? Sotkua, kun muovikansi lurpahtaa sisälle keittoastiaan. Sottaiset sakset. Kastiketta hihoissa. Kirosanoja.

Joskus asiat vain ovat niin kovin vaikeita, niin kuluttajalle kuin valmistajalle.

3 Comments

  1. Ahti S.

    Arvaas mistä kulmasta tämä kinkkumakkarapaketti avataan:

    http://www.pouttu.fi/tuotekuvat/leivanpaalliset/vaaleatleikkeet/Kinkkumakkara.jpg

  2. Lauri

    Kanakeittoa? Kesäkeittoa?

    Itse valmisaterioita päivittäin syövänä voisin kertoa vaikka mitä muovikansien suunnitteluvirheistä. On se kumma, että jotkut valmistajat ovat onnistuneet saamaan irtirepäistävästä muovikannesta juuri sellaisen: irtirepäistävän. Monet muut ovat menneet suoraan metsään: joko liima on liian tiukkaa, muovi liian heikkoa (repeää), liian vahvaa (ei saa saksillakaan) tai jotain muuta.

    Olisi todella kätevää, jos kannen saisi auki ilman saksia. Kuinka jugurttipurkin kannet saa repäistyä auki niin kätevästi, muttei valmisaterioiden?

  3. Marjut

    Lauri: Kana-. Oliko tällä tiedolla jotain merkitystä? ;-)

    Jotenkin tuntuu, että tätä osaa ei testata ikinä ollenkaan ja missään. Harvassa ovat ne, jotka saavat makkarapaketit, sulatejuustot (murheenkryynien aatelia) ja valmisruuat siististi auki. Tänään lisäsin listalle vielä jäätelöpaketin: repimisnauhat poikkeuksetta eivät repeä niin kuin pitäisi, tuloksena taas lisää sotkua ja virityksiä, kun pahvikuoren yrittää saada pysymään kiinni. Onneksi nuo soija- ym. jäätelöt tulevat yleensä ihan oikeissa, kannellisissa rasioissa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑