Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Värisilmähaasteelliset

KaunotarArabian tehtaanmyymälä on yksi semivakituisista huokailu- ja tuhlauspaikoistani, jossa vierähtää helposti tovi jos toinenkin, ja josta harvoin selviää ulos ilman ”jotain pientä kivaa”. Vielä mukavampaa myymälään on suunnata silloin, kun oikeasti (tai ainakin melkein) tarvitsee jotain, ja on niin ollen ikään kuin oikeutettu raottamaan kukkaronnyörejä.

Tehtaanmyymälän huono puoli on kuitenkin se, että samalla kun valikoimaa tuntuu olevan hallitsemattoman paljon, juuri oikeita astioita on tavattoman vaikeaa löytää. Arabia ja Iittalahan ovat tavallaan onnistuneet luomaan illuusion, jossa kaikki ko. yritysten tuotteet sopivat yhteen toistensa kanssa, mutta todellisuudessa asia ei ole näin.

Otetaan nyt sitten vaikka uuden monivärisen Taika-sarjan ihana muki, ja yritetään löytää sille sopiva aluslautanen, niin kylmä hiki kihoaa otsalle välittömästi. Tämän on onneksi Iittalakin ymmärtänyt, ja ystävällisesti laatinut sarjan sivuille yhdistelyoppaan, joka auttaa heikolla värisilmällä varustettua ostosten tekijää. Voi kunpa sama toteutuisi muidenkin sarjojen suhteen! Kuinka kätevää olisi voida kertoa innokkaalle lahjan ostajalle mitä sarjaa kaapissa on entuudestaan niin, että tulevatkin kipot sopivat yhteen entisten kanssa. Säästyisi samalla hukkaostoksilta ja vaikka siltä, että kaapissa lojuu sekalainen kokoelma eripariastioita, joista osaa ei edes enää valmisteta, ja jotka yhdessä saavat värisokeankin silmät kirvelemään. Ollapa käytössä näppärä kartta, jonka mukaan myymälässä suunnistaa, ja veppikilke, jonka avulla jo etukäteen merkitä muistiin mitä sitä pitikään hankkia. Voisi sitten samalla tarkistaa, että kannattaako sittenkään hankkia Primaveran kaveriksi Paratiisia, vaikka kuinka halvalla saisi.

5 Comments

  1. PA

    ”Kuinka kätevää olisi voida kertoa innokkaalle lahjan ostajalle mitä sarjaa kaapissa on entuudestaan niin, että tulevatkin kipot sopivat yhteen entisten kanssa.”

    Kävin eksulla Iittalassa hiljattain ja neuvoimme kovasti harkitsemaan tällaista toimintoa, jos joskus päätyvät avaamaan verkkokaupan. Tuohon voisi yhdistää kätevästi lahjatoivelistankin.

    Minä en kyllä tai’asta kauheasti piittaa, kun olen tällainen tylsä minimalisti.

  2. PA

    Äh, ekskulla.

    [Enkä ole humalassa, taaskaan.]

  3. Marjut

    Niillähän on verkkokauppa (http://shop.arabia.fi/iittala.axl/?ObjectPath=/Shops/iittala), mutta ainakaan sinne asti tuo idea ei ole vielä ehtinyt. Pitäisi ehkä pistää palautetta menemään…

    Et muuten ole ainoa puristi, ei kun minimalisti, jonka tunnen (mutta osaavat ne silti Taikaa antaa lahjaksi). Ei-no, Teemaa minullakin pääasiassa on.

    Ja saa meillä vierailla selvinpäinkin. :-)

  4. PA

    Kappas, no tässä oli sitten kyse seuraavasta verkkokaupasta.

    Epä-minimalismi lienee skenessäsi aika harvinaista samalla tapaa kuin on varsin voimakas kannanotto puuhata käytettävyysjuttuja ja olla jotain muuta kuin Mac-käyttäjä.

    [Humalatila, tuota..]

  5. Marjut

    No hehheh. Usko pois, Mac-käyttäjät ovat kuin ovatkin vähemmistö.

    Ja emmekös me kuulu samaan skeneen?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑