Viikkovitonen tulittaa sarjatulta osumatta oikeastaan mihinkään ja samalla vähän kaikkeen. (Punakynän viuhutus on allekirjoittaneen tekosia.)

1. Montako blogia sinulla on seurauksessa ja miten seuraat niitä? Kotimaisia? Ulkomaisia? Kerro kaikki ja vähän lisää.
Olen vastannut tähän ziljoona kertaa aikaisemminkin, mutta koska luku vaihtelee (=kasvaa) kaiken aikaa, niin kertaan jälleen: jos sanon, että blogeja on seurannassa noin 350, niin en varmaan kovasti valehtele. Suomalaisia niistä on kenties viidennes. Seuraan blogeja pääasiassa RSS-lukijan kautta ja pientä osaa blogilistalta. Jos määrä tuntuu suurelta, niin voin kertoa, että samalla kun lukumäärä on kasvanut, myäs lukutekniikka on nopeutunut: yhden merkinnän silmäily vie noin puoli sekuntia, jonka aikana päätän, kannattaako koko merkintä lukea vai ei. Huomatkaa siis mikä merkitys oikealla otsikoinnilla onkaan.

2. Nythän ei ole kuin semmoiset 151 päivää siihen, että analogiset TV-lähetykset loppuvat. Joko olet valmistautunut täysdigitaalisiin signaaleihin? Mitä pidät koko digi-TV-asiasta? Miksi luulet, että meillä täällä on niin kova kiire siirtyä digitelevisioon?
En ole valmistautunut ollenkaan, vaan pistänyt pääni pensaaseen ja teeskennellyt, etten ole edes kuullut asiasta. Yritän aloittaa henkisen valmistautumisen tuota pikaa. Sitten onkin ryhdyttävä raapimaan rahoja kasaan siirtymän kustantamiseksi.

3. Norjan kuluttajaviranomaiset ovat masinoineet kampanjan Applea vastaan (ja saaneet mukaan niin pohjoismaiset kuin Ranskan ja Saksan kuluttajaorganisaatiotkin), koskien sitä, että iTuneksen kaupasta ostettua musiikkia ei voi soittaa kuin iPodissa. Onko tässä järkeä? Eikös näiden organisaatioiden pitäisi käydä taistoa esimerkiksi DVD:n aluekoodia tai viallisia CD-levyjä (myös kopiosuojauksena tunnettu) vastaan?
Taisteluun olisi syytä käydä kaikkia edellä mainittuja asioita vastaan.

4. Kevät näyttää tulleen. Harmittaako se? Onko tämä ihmisen tekosia? Olemmeko me syypäitä siihen, että lämpötilat nousevat ja kesä kestää pidempään? Ja on enemmän tulvia. Jotkut väittävät että se ei ole meidän syy. Ketäköhän tässä pitäisi uskoa?
Eiköhän se syy peiliin katsomalla löydy, ja kyllä se harmittaa. Minulle olisi kelvannut talvea vielä ainakin kuukauden päivät. Tälle viikolle luvattua hetkellistä takatalvea tervehdin, eh, lämmöllä. Lisään ostoslistalle tehokkaamman tuulettimen tulevaksi kesäksi.

5. Osaan sanoa kymmenellä kielellä kiitos, sanotaan laulussa. Kyllähän sinäkin osaat, etkös vaan? Siitä nyt luettelemaan. Yritä edes. Äläkä lunttaa netistä.
No en minä kymmenellä kielellä sentään osaa. Kiitos. Dance Schön. Merci. Tack. Thank you. Muchas gracias. Grazie. Domo arigato. Spasiba. Obrigada. Okei, vimeisen jouduin lunttaamaan, kun en ihan muistanut…