Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Melkein taulukossa

Yhtäkkiä Excel alkoi kiukutella. Word wrap lakkasi toimimasta, soluun kirjoitettu teksti kokonaisuudessaan näkymästä. Aikaa ja vaivaa paloi kaiken maailman muotoilujen ja niiden poistamisen kokeiluun. Turhaan.

Kunnes turhautunut toimistotyöläinen hoksasi googlettaa. Ja kuinka ollakaan:

Only 1,024 characters are displayed in a cell in Excel

Miksi, oi miksi?

4 Comments

  1. Välispiikki

    No kaikkea sitä! Toisaalta tuon ominaisuuden tiedostaminen on helpottavaa: syy ei olekaan tuolin ja näppiksen välissä :-)

  2. Timo L.

    Mitä olit tekemässä? En nyt äkkiseltään keksi mitään syytä kirjoittaa yhteen soluun noin suurta määrää tekstiä, kun kyseessä on kuitenkin taulukkolaskentaohjelma.

    Luultavasti kyse on ihan muistinhallinnasta, sillä yksittäiselle solulle varataan tietty määrä muistia. Jos raja on reilusti suurempi, niin ohjelma muuttuu raskaammaksi jo kevyessä käytössä. Jos joku tietää enemmän, niin valaiskoon.

  3. Marjut

    Mitäpä minä: lajittelin suurta määrää dataa… Tai siis olisin lajitellut. Mutta vaikka kuinka olisi kyseessä taulukkolaskentaohjelma, niin en silti tajua rajoitettua merkkimäärää, varsinkin kun siitä ei kerrota missään. Vähimmillään merkkimäärän ylityksestä pitäisi tulla jokin ilmoitus.

  4. Ilkka

    Heh, Excelissä oli ainakin aiemmin myös 65536 rivin yläraja (=2^16).

    Karua koodausympäristön ja -tekniikoiden valumista käyttäjän silmille. Tässä tapauksessa ehkä rajoitus on nimenomaan komponentissa, joka näyttää solun tekstin taulukossa, sillä tuon linkin osoittaman artikkelin mukaan solussa saa kyllä olla 32767 merkkiä, mutta yli 1024 merkin mittaiset tekstit eivät näy taulukossa, vaan ainoastaan editointirivillä. Virheilmoituksen puuttuminen vaikuttaa selvästi bugilta.

    Kokeilin mielenkiinnosta tuota Open Officen taulukkolaskennassa. Se kyllä suostui näyttämään yli 1024 merkkiä, tosin tahmaus oli huomattavaa ja välillä solua suurennettaessa ei näkynyt mitään. Syötettäessä yhteen soluun 65536 merkkiä, tuli virheilmoitus ”String overflow”; Kun kokeilin yhtä merkkiä vähemmän, meni koko softa jumiin, haukkasi yli 2 GB muistia ja kaatui muutaman minuutin päästä itsestään. Ei kovin hyvää käytöstä tämäkään.

    Hämmästyttävää kyllä, miten vaikeaa tämä tuntuu olevan, eihän tuo tekstimäärä oli nykyään yhtään mitään.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑