Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kauniit pelastetaan

Annoitko äänesi kauniille ihmiselle? No, niin teki moni muukin.

Vaalipäivän kirkkaudessa, vaali-innokkaita ihmisiä katsellessa tuli mieleen paitsi eilen käyty keskustelu ulkonäön merkityksestä ihmissuhteissa, myös taannoinen pääministeritentti, jossa Vanhaselta tivattiin stylistin palveluiden käytöstä. Muistelin joskus viime vuonna kuulemaani tutkimusta, jossa tutkittiin sitä, kuinka kauneus korreloi vaalimenestyksen kanssa. Ensimmäiset tuloksetkin (pdf) tästä 2800 vastaajaa kattaneesta tutkimuksesta ovat ilmestyneet, ja ne ovat aika karua luettavaa: ulkonäöllä tosiaankin on vahva yhteys vaaleissa menestymiseen, minkä lisäksi kauniiden ehdokkaiden arvioitiin olevan myös muita pätevämpiä, luotettavampia ja älykkäämpiä. The Beauty Study -tutkimukseen voi osallistua edelleen.

Siinä valossa ei ole ihme, että pääministerit palkkaavat stylistejä.

Tämä maailma on nuorten ja kauniiden,
ja valtaa janoavien.
Kauneus on paljon tärkeempää kuin rehellisyys.
Et sä muka lue lehtiä?
Et sä muka katso televisioo?

2 Comments

  1. Niko

    Malcolm Gladwellin Blink-kirjassa on mainio luku tästä aiheesta. Luvun nimi on The Warren Harding Error, viitaten yhdysvaltojen edesmenneeseen presidenttiin joka oli täysin kykenemätön hoitamaan tehtäviään, mutta kovin vetävän näköinen.

    (Lyhyt läppä kirjasta: http://snipurl.com/1dbt9 )

  2. zepander

    Aijai, kirja odottaa sängyn päätylaudalla edelleen lukijaansa! Omatunto nok nok!
    – Vanhasen ei kannattais tuhlata stailaamiseen niin kauan kuin sen puhe on ärsyttävää määkimistä. Mä heitän telkkarista äänen pois ja pistän silmät kiinni aina kun se eksynyt pelle ilmaantuu näkyviin, enkä varmalla ole ainoo.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑