Viikkovitosessa ollaan vielä eduskuntavaalitunnelmissa.

1. Äänestitkö? Miksi/miksi et? Miten sinä valitsit sen jolle äänesi annoit? Pääsikö joku äänelläsi eduskuntaan?
Äänestin nyt ja olen äänestänyt aina, sillä vaikka se mitättömältä ehkä vaikuttaakin, on äänestäminen tavalliselle tallaajalle likimain ainoa tapa vaikuttaa mihinkään. Oikean ehdokkaan löytäminen tänä vuonna oli kinkkisempää kuin koskaan aikaisemmin, ja vihonviimeinen päätös jäi äänestyskoppiin. Puolue oli valittu, mutta sopivaa ehdokasta ei tuntunut löytyvän – piti valita se vähiten paha. Joka sitten kyllä myös tuli valituksi eduskuntaan.

2. Paljonko oikeasti vaalien tulokseen vaikuttivat puolueiden markkinointikampanjat? Entä oliko blogeilla mitään vaikutusta? Mikä vaikutti sinun äänestyskäyttäytymiseesi?
Blogeilla oli ainakin minun kohdallani kovastikin vaikutusta, kun puolueiden vaalimainonta ei tuntunut muuten tavoittavan ainakaan tätä kohdeyleisöä. Markkinointi lienee vaikuttanut eniten niihin, joiden kanta on ollut häilyvällä pohjalla. Mutta eniten äänestyskäyttäytymiseeni vaikutti kyllä ihan se, kun katsoin ikkunasta ulos.

3. Mitäs luulet, äänestävätkö ihmiset helpommin ”varman päälle” (siis sellaista henkilöä, joka varmasti pääsee eduskuntaan, esim. ollut jo aikaisemmin kansanedustaja), jotta se olisi vähemmän noloa, että oma katu-uskottavuus ei vähenisi?
En ihan ymmärrä kysymystä. Miksi varman päälle äänestäminen olisi jotenkin vähemmän noloa? Noloa on se, jos jättää äänestämättä.

4. Mitä mieltä olet vaalien tuloksesta?
Toveri Merten sanoo kaiken olennaisen.

5. Tuleeko tapa, jolla maatamme johdetaan, oikeasti muuttumaan mitenkään? Onko sillä oikeasti väliä kuka siellä eduskuntatalossa hilluu seuraavat neljä vuotta?
Pahaa pelkään, että kyllä sillä taitaa olla väliä. Ehkä kannattaa ottaa ulkomaankomennus uudestaan harkintaan.