Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vanhan kierrätystä

Australialainen käytettävyysyritys UsabilityOne on listannut muutaman viime vuoden käytettävyysmokien kymmenen kärjen, jota lukiessa ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Samalla kun hypetetään sosiaalisesta mediasta, wow-kokemuksesta, web 2.0:sta ja ties mistä, ovat perusasiat listan perusteella edelleen pahasti hukassa. Alt-tekstejä puuttuu, käytyjä linkkejä ei erota käydyistä, virheilmoitukset ovat kehnoja, hakutulosjärjestys huono, ja joku kehtaa vielä tehdä firman logosta yrityksen etusivulla linkin. Ja niin edelleen, ja niin edelleen.

Vaan voisikohan olla niin, että käyttäjät ovat jo näihin mokiin tottuneet ja osaavat asettaa ne oikeisiin mittasuhteisiin kaikkien muiden web-vipstaakien keskellä? Ei sillä, etteikö yksityiskohtiinkin kannattaisi kiinnittää huomiota ja tehdä niidenkin kohdalla oikein, mutta joskus tuntuu siltä, että tämänkaltaiset käytettävyysongelmat ovat suurempia ongelmia meille asiantuntijoille.

Tätä ei tietenkään olisi saanut sanoa ääneen.

3 Comments

  1. PA

    Minusta tuo etusivun logon klikattavuudesta nillittäminen menee ainakin hieman tuohon periaatteelllisen itkemisen sarjaan. Järin suurta vahinkoa ei pääse tapahtumaan, vaikka logo olisi klikattavissa sielläkin, ja näyttäähän selain sentään, minne linkki johtaa (toki olisi suotavaa, ettei kohdetta olisi sotkettu millään javascriptisotkulla ja toisaalta, että etusivun urli on mielekäs).

    WordPress ei automaattisesti poista tuota linkkiä toimimasta etusivulla. Blogger poistaa. En tunne Movable Typeä; onko efekti mukana vakiona, vai onko se kikkailtu tähän blogiin jotenkin, mutta ainakin Safarilla Matkalla-logon päällä kursori muuttuu kädeksi, vaikkei otsikko oikeasti toimi linkkinä. How confusing is that?

  2. Marjut

    Aika mielenkiintoista! Blogin etusivulla logo ei ole linkki, joten Safarin sielunelämästä en osaa sanoa juuta enkä jaata. Hmm. Kukahan tietäisi?

  3. Juha

    Tuo muutos tapahtuu myös logon vasemmalla puolella harmaalla taustalla.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑