Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vähemmän on enemmän

Liki 1 700 000 ihmistä on tätä kirjoittaessa nähnyt, kuinka iPhone taipuu ylläolevassa videossa kuumemittariksi, pullonavaajaksi, silitysraudaksi, suihkuksi, partakoneeksi, hiirenloukuksi – ja erinomaisen vaikeasti käytettäväksi puhelimeksi. Radio Suomen tekstiviestikysely tänä aamuna tuotti vielä yhden toiveen lisää, Suomessa kun ollaan: alkometri. Että ei tuotekehittelijöiltä loppuisi työt kesken.

Mutta olisikohan lähempänä totuutta ollut se vastaaja, joka kaipasi kännykältään seuraa, ja tunnusti, ettei ollut käyttänyt edes kaikkia peruspuhelimensa nykyisiä toimintoja.

Kenkkuilevan ja hidastelevan monitoimihärvelin käyttäjänä voin sanoa, että vähemmälläkin tulisi toimeen. Tai jos näitä toimintoja halutaan samaan laitteeseen samassa mittakaavassa, niin sopisi sitten huolehtia siitä, että ne kaikki myös toimivat. Mitä iloa on monen megapikselin kamerasta, jos sen käyttö lamaannuttaa koko laitteen? Miksi kuunnella lenkillä radiota, kun saapuvaan puheluun vastaaminen ei käykään nappia painamalla? Iloa ei tuota se, että omistaa laitteen, jolla periaatteessa voisi tehdä vaikka mitä, jos peruskäyttökin pykii.

3 Comments

  1. Ilkka

    Noissa Noksun uusissa hienoissa äly(hoi)puhelimissa kaiken pahan alkujuuri taitaa olla iso näyttö. Näytön on toki oltava suuri, jotta nettisurffailu on edes jotenkin mahdollista, mutta kun se pakkaa viemään paljon virtaa. Ja virran säästämiseksi on vähennettävä prosessoreita. Ja kun yksi prossu yrittää hoitaa sekä puhelin, että muut toiminnot, niin käy juuri niin, että tekstiviestin lähettäminen jumittaa koko laitteen muutamaksi minuutiksi. Eipä ihme, ettei kauppa käy.

    Kerrankin koko homma on insinöörien vika. Paitsi että kukas se vaatikaan sitä isoa ja kirkasta näyttöä…

  2. oopa

    Kyllä minäkin haluaisin nopemmin toimivan puhelimen. Demon perusteella iPhone olisi sellainen, mutta 1ke hinta on vähän liian suolainen.

  3. Marjut

    Ilkka: toki käyttäjät haluavat isoa näyttöä ja kuuta taivaalta, mutta jos sellaisia kerran tekemään ryhdytään, niin tehdään sitten kunnolla!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑