Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Trendillä korvaan

Iquan trendikkäämpi headsetAamun Presso tietää kertoa espoolaisesta Iquasta, joka on ottanut sydämenasiakseen suunnitella hiukan trendikkäämpiä ja visuaalisesti miellyttävämpiä handsfree-laitteita – ja onnistunut siinä mielestäni ihan kympin arvoisesti. Oheinen ”erikoismallinen kuulokemikrofoni on tarkoitettu henkilöille, joiden mielestä liikkuvan kommunikaation pitäisi olla juuri sopiva sekoitus teknologiaa, uutta designia ja persoonallista ilmeikkyyttä”, ja vaikka sen ensisijainen kohderyhmä ovatkin hiukan nuoremmat tyttöset, niin kyllä tällainen vanhempikin täti-ihminen ymmärtää hyvän päälle – sen verran monta kertaa olen nauranut julmasti lähipiirin korvadildoille.

Ja kas, siinä onkin Presson jutun mukaan ollut yksi Iquan kantavista muotoiluperiaatteista: kuinka suunnitella handsfree-laite, joka on pieni ja siro, ja samalla vapaa kaikista sukupuoli- ja seksuaaliorientaatioviesteistä. Hyvä esimerkki sellaisesta on joko mustana tai valkoisena saatava Vogue-malli, joka näyttää mukavan universaalilta ja neutraalilta jopa siinä määrin, että sitä on vaikea tunnistaa ensinäkemältä handsfreeksi.

Mutta pelkällä muotoilulla ei pitkälle pötkitä, ja siksi on ilo huomata, että yrityksen iskulauseeksi on valittu ”helppo käyttää, ilo omistaa!”. Hyvän käytettävyyden, korkean teknologian ja miellyttävän muotoilun yhdistelmällä luulisi pääsevän pitkälle.

3 Comments

  1. Lauri

    Mietin samaa juttua lukiessani saisiko siitä jotain kirjoitettua. Mutta ehdit ensin, pahus! No, ehkä löysin uusia näkökulmia.

  2. Marjut

    Idän nopein! :-) Mutta mikset kirjoittaisi? Näkökulmasi kun kuitenkin on varmaan toinen kuin minun.

  3. Lauri

    Latasin ne pressikuvat sieltä sivuilta. Eiköhän niistä jotain saa.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑