Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sanallinen

SydämelläWeb 2.0:n täyttämän vuoden viime metreillä ennätin vielä törmätä sellaiseen härpättimeen kuin Wordie, joka mainostaa olevansa ”like Flickr, but without the photos”. Idea on siis niinkin yksinkertainen kuin tehdä listoja sanoista – sanoista, jotka ovat tärkeitä, joita rakastaa tai inhoaa, ja katsella mitä sanoja toisten listoilta löytyy. Käytettävyysmielessä ilahduttaa helpoista helpoin rekisteröitymismahdollisuus, ja muuten vain hymyilyttää oman profiilin täydentäminen, jossa voi määritellä pitääkö itseään synonyyminä etsimässä pseudonyymiä, vai jotain ihan muuta.

Sanojen rakastajien leikkikenttä, siis.

Ja sehän sopii kömpelöä aasinsiltaa juostakseni myös blogeihin, sillä mitä muuta blogit ovat kuin sanoja – nekin blogit, joissa homma hoidetaan kuvina, jotka tunnetusti pistävät homman nippuun vähemmällä vaivalla. Tänäkin vuonna sanoja on rustattu tietoverkkoihin niin paljon, että parempi kun niitä ei lasketa, saati listata. Koska en ole pystynyt täyttämään viime vuosieni kestouudenvuodenlupausta, en enää jatka sitä, mutta sen voin luvata, että bloggaan. Matkatkaamme siis blogaten uuteen vuoteen, toverit, kun taustalla Lasse Kurki soittaa suosikkibiisejään viimeisten reilun 30 vuoden ajalta, ulkona on harmaata ja tihkuista, ja vuotta 2006 on jäljellä enää muutama hassu tunti. Hyvää tulevaa!

5 Comments

  1. Z

    Sä kuuntelet näköjään samaa kanavaa, paitsi että mä kuuntelen tätä nyt ensimmäistä kertaa :-) Viihdyn kyl.

  2. Marjut

    Sitä kanavaa, aina!

  3. Lauri

    Oikein hyvää uutta vuotta myös sinne!

  4. ainailona

    Ehtoisaa uutta veetä ja täpäkkää otetta tulevallekin vuodelle [toisin kuin meillä]. Luen Matkallaa joka päivä, koska täällä asuu käytettävyyden järki. Hyvät ajatukset, hyvät linkit, hyvä kyseenalaistus, ei huttua, ASIAA ja tärkeetä – wups!

  5. Marjut

    Kiitos, Lauri!

    Ja voi kiitos, ainailona, hyvää uutta vuotta sinullekin! Yhtä lailla olet päivittäisellä lukulistallani sinäkin. :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑