Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Puhelin vailla toimintoja

Tai no, ei nyt ihan – mutta melkein. Motorola on nimittäin julkaissut Motorola W315 -puhelinmallin, jolla ei voi surffailla netissä, kuunnella musiikkia, ottaa kuvia tai lähettää sähköpostia, vaan vain soittaa ja lähettää tekstiviestejä. Tällaisen puhelimen tuominen markkinoille vastaa kuulemma kasvaneeseen kysyntään: kaikki eivät halua tai tarvitse mitään ylimääräisiä vipstaakeja kännykkäänsä. Tutkimuksen mukaan 41 prosenttia käyttäjistä haluaa vain puhua puhelimeensa, ei muuta.

”Finding a phone with just the basics has become a real challenge. Cameras, for instance, are included in most phones today because the cost to add one is marginal. And wireless carriers want to boost the bottom line by selling customers extras, like music or data services, adding to the steady growth of feature-rich phones.

While this issue has not set off a technological backlash akin to protests against genetically modified crops, there is growing frustration among some shoppers, particularly older folks, that mobile phones have become too complicated.”

Menisiköhän meillä kaupaksi? [via]

5 Comments

  1. JP

    Miksei – kyllä tuollaisia kannattaa sortimentissa pitää etenkin jos on muuten muodikas ja kestävä pestävä.

  2. A.G.

    Eiköhän tuo menisi. Kuusikymppinen äitini juuri meni ja hankki Nokian mikäliesarjanumero-älypuhelimen, jolla ei sitten osannut edes tekstiviestiä lähettää.
    Luulisi olevan kysyntää.

  3. Pirjo

    Minusta tuo on loistava vastaus kuluttajien tarpeisiin. Helppokäyttöistä peruspuhelinta (esim. ikääntyneille) on odotettu Nokialtakin vuosia, mutta eipä ole näkynyt. Vastaus oli ainakin joskus se, ettei riisutulle kännykkämallille olisi riittävästi kysyntää. Mielenkiinnolla odotan, osoittaako Motorola epäilyksen vääräksi.

  4. sunnie

    Eivätkä ne ikääntyneet ole ainoita, jotka eivät halua joka ikistä hilavitkutinta ja kilkettä puhelimeensa. Yleensä kaikki ylimääräinen lisää puhelimen softabugien määrää, kuluttaa akun pikavauhtia loppuun ja tietysti nostaa myös kännykän hintaa.

    Kun itse etsin mahdollisimman yksinkertaista puhelinta, törmäsin siihen, että mitä vähemmän laitteessa oli ominaisuuksia, sitä rumempi se myöskin oli. Ilmeisesti todella ajatellaan, että simppeleitä puhelimia haluavat vain vanhat ihmiset ja että heillä ei ole mitään esteettisiä tarpeita. Ei kai selkeä käyttöliittymä ole sama kuin 80-lukulainen laatikkomuotoilu…

  5. Zepa

    Kyllä kelpais sekin – puhelimeksi nuo on just ne tarpeelliset toiminnot.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑