Syy se on surmalle oltava, ja nimi taudille, tapasi mummoni sanoa, ja tämä totuus pätee vielä nykyaikanakin. Tietokone-lehti tietää kertoa norjalaistutkimuksesta, jossa paljastui, että internet-käyttäjät saavat huonosti laadituista ja hitaista kotisivuista raivokohtauksia sekä turhautuvat niistä. Tämähän ei sinällään ole mikään uutinen, mutta tutkimuksen asenne voi sitä olla:

”Tutkijoiden mukaan nettisurffarit ovat niin piloille hemmoteltuja, että hitaasti latautuvat, vaikeasti navigoitavat tai monimutkaisia valikkoja sisältävät sivut saavat useissa käyttäjissä aikaan melkoista tunteiden paloa.”

Niin, käyttäjä on aina väärässä ja pilalle hemmoteltu, ja maksaa turhautumisestaan hiiriraivosyndroomana, jonka oireista oli kärsinyt lähes kaikki tutkimukseen osallistuneista 2500 norjalaisesta. Pikantti yksityiskohta uutisessa on se, että se on alunperin peräisin Aftonbladetista, jonka sivuilla surffailu saa takuuvarmasti kenessä tahansa aikaan kuvatunlaista oirehdintaa popuppeineen, kehnoine luettavuuksineen ja vilkkuvine mainoksineen.