Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Villasukkavisioita

Perjantaiaamujeni, etenkin näiden harmaiden, ilo on Tietoviikko ja siinä ilmestyvä Jyrki Lehtolan kolumni. Jo se yksinään melkein riittäisi syyksi tilata kyseinen aviisi. Tänään Lehtola listaa kolumnissaan 20 tivi-alan sääntöä tavalla, joka lähestulkoon nauratti kahvit paidalle. Huutava vääryys onkin, ettei kolumnia voi lukea netissä – siksi ohessa pari poimintaa:

”4. Jos meilin on lähettänyt sinulle tuntematon ’Natasha’, ja se on .ru-päätteisestä osoitteesta, ja siinä on exe-päätteinen liitetiedosto, avaa hyvä ihminen tuo liitetiedosto, jos haluat viettää loppupäiväsi jossain muualla kuin koneen ääressä täyttämässä tylsää excel-taulukkoa.

5. 95 prosenttia ammattinimikkeistämme ovat sellaisia, etteivät isovanhempamme voisi edes yrittää ymmärtää, mitä niillä tarkoitetaan.

6. 96 prosenttia käyttämästämme ammattikielestä on sellaista, etteivät isovanhempamme haluaisi edes ymmärtää, mitä sanoilla tarkoitetaan.

7. Sähköpostiviesti ei ole mikään syy unohtaa kaikkea suomen kieliopista ja sen säännöistä.

14. Helsingin kaupunki järjestää vielä ensi vuosikymmenellä kokouksia siitä, mikä meidän wlan-strategiamme on, ja pitäisikö meidän hankkia sellainen.

20. Tälläkin hetkellä mediavallankumouksen visiönääri harmittelee jossain päin Etelä-Helsinkiä sitä, että niin moni suosittu blogi käsittelee nimenomaan villasukkien kutomista. Visionääri suunnittelee kirjaa, jonka perussanoma on ’Visioiden ongelmana ovat ihmiset, jotka pilaavat visiot’. Kirjan toinen perussanoma käsittelee sitä, että kirja on kuollut.”

Päivän kysymys: Kuinka voi sopeutua myymättä sieluaan?

4 Comments

  1. Zache

    Tuo 20. on _LOISTAVA_ :)

  2. nieminensundell

    Minustakin.

  3. PerttuT

    Itse olen Lehtolan kolumnistin taidoista ihan eri mieltä vaikka muutoin kyseistä aviisia mieluusti tilaankin. Uusimmassa kolumnissa oli muutama ihan hyvä havainto jotka kieltämättä saivat vähän hymyä huulille (esim helsingin wlan-strategia).

    Tässäkin kolumnissa jäisi ehkä kyselemään hieman sitä, että mistä nämä havainnot sitten kertovat (?). Hyviä havaintoja moni, mutta kyseisessäkin kolumnissa on samaan pakettiin niputettu paljon sellaista jotka eivät keskenään ole ollenkaan samassa suhteessa.

    Itse odotan kolumnilta huomattavasti enemmän sitä, että mietitään vähän mitä esitetään eikä vain esitetä päättömiä kommentteja ilman perusteluja. Lehtolalta ne perustelut ovat aika usein jääneet uupumaan.

    Esimerkiksi blogit sopivat tuollaisiin heittoihin paljon paremmin. Lehtola tosin ei taida vielä blogi-ajassa elää…

  4. Marjut

    Lehtola nyt tunnetusti jakaa mielipiteitä muutenkin – onhan se ihan kiva jos tykkää. :-) Mitä blogeihin tulee, niin kyllä hän ainakin muistaa niistä liki jokaisessa kolumnissaan mainita. Ehkä se on toiveajattelua blogiajassa elämisestä, mene tiedä.

    Makuasioita nämä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑