Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Vaikeaa musiikkia

Tapeltuani viime viikolla iPodin (käytettävyys nolla) ja tällä viikolla Windowsin MediaPlayerin, WinAmpin ja iTunesin kanssa olen valmis vetäytymään vanhainkodin kiikkustuoliin tämän aamun Metro-lehden kolumnistin, Kimmo Kiimalaisen kanssa (s. 6):

”Myöhemmin kotona pesukone-soittimen äärellä ajattelin c-kasettiaikoja, sävellahjaa ja sitä, että seuraavaan levynostoreissuun voisi hyvinkin mennä taas 20 vuotta. Ainakin, jos maailma todella muuttuu musiikkibisneksen ja cd-levyjen viitoittamaan suuntaan entistä mutkikkaammaksi. Silti olen ajatellut kuunnella musiikkia ainakin sen vähän, minkä onnistun saamaan kuuluviin ilman kouluttautumista atk-insinööriksi. Aivan alkajaisiksi kaivan kuitenkin oman gerontologia-soundtrackini esille ja panen vanhat vinyylit, kasetit ja kopiosuojaamattomat cd-levyt soimaan. Niihin rajoittuminen nopeuttaa epäilemättä kenen tahansa ukkoutumista ja pudottaa ihmisen äkkiä nuoremman sukupolven kelkasta ainakin musiikin suhteen. Nyt sitä ei kuitenkaan tarvitse enää selitellä makueroilla tai vanhemman musiikin paremmuudella vaan tekniikalla. Niin se kehitys kehittyy.”

4 Comments

  1. PA

    Minun suurimman iPod-turhautumiseni liittyvät tilanteisiin, joissa se huomaa, että kaikkia podcasteja ei ehkä mahduta kopioimaan laitteelle ja päättää tässä vaiheessa jättää kaikki kopioimatta eikä anna mahdollisuutta päättää asiasta manuaalisesti.

    Mutta mikä saa sinut olemaan noin julma arviossasi?

  2. Marjut

    Kypsyin vain siihen epäintuitiivisuuteen, mikä liittyy musiikin siirtämiseen koneelta laitteeseen, ja etenkin siihen, ettei musiikkia saa siirrettyä iPodista kuin yhdelle koneelle kerrallaan. Kotikoneen iTunes ei leiki työkoneen iTunesin kanssa, vaikka kuinka olisi sama autentikoitu käyttäjä. Mitäs itua siinä sitten on? Joo, eikä mieltä lämmittänyt myöskään se, etten tajunnut kuinka vermeen saa soittamaan biisit järjestyksessä randomin sijaan. Nyt olen jo valistettu. Olisi pitänyt lukea ne käyttöohjeet.

  3. PA

    Tuo ainoastaan yhden koneen kanssa synkkaus on ilkeiden levy-yhtiöiden vaatimus (eipä sillä, että käyttäjää kauheasti kiinnostaisi, kenen vika on, mutta kaikkihan me vihaamme levy-yhtiöitä).

    Viimeisimmän iTunes-päivityksen myötä tuli mahdolliseksi kopioida iPodilta työkoneelle iTunes-kaupasta ostettuja kappaleita, mutta muu musiikki vaatii yhä apuohjelmia, joita ainakin Macille on saatavilla pilvin pimein.

    Jos taas sinulle riittää ainoastaan kuunnella iPodin musiikkia työkoneella, tämä onnistuu kyllä, kunhan ruksit iTunesista iPodin kohdalta Hallitse musiikkia käsin -ruksin päälle.

  4. Timo L.

    Ja onnistuu se kopiointi iPodista koneelle niinkin, että sallii levykäytön ja navigoi itsensä iPodilla olevaan piilohakemistoon, jossa musiikki on. Nimet tosin ovat aika random-merkeistä muodostuneita, mutta jos ID-tagit ovat kunnossa, niin eihän sillä ole väliä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑