Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Hyllymetrejä

mediapod-kirjahyllyPitäisi hankkia lisää kirjahyllyjä, tai oikeastaan uudet hyllyt entisten, joskus opiskeluaikoina parilla sadalla markalla ostettujen halpisten tilalle, jotka ovat jo aikansa palvelleet, eivätkä oikein ilahduta silmää Lundian työpisteen rinnalla. Luonnollisesti olin ajatellut hommata lisää Lundiaa, käytännöllistä ja helposti muokattavaa kun se on, mutta sitten luin erään artikkelin, katselin kuvia, ja jäin miettimään miksi kirjahyllyn pitäisi olla aina litteä suorakulma vasten seinää. Että miksei vaikka pyöreä asetelma keskellä huonetta? Kun kerran kirjat ovat minulle niin tärkeitä kuin ovat, niin yhtä hyvinhän niistä voisi tehdä kodin keskipisteen sen iänikuisen tv kaiken keskiössä -viihdekeskuksen sijaan. Että kirjat olisivatkin se todellinen viihteen keskus!

Lundiassa on suunnittelupalvelu, ja hyvä onkin, tiedän kokemuksesta. Suunnittelisivatkohan minulle pyöreät hyllyt, tai jotain muuta yhtä jännää peruskerrostalokämppään sopivaa?

5 Comments

  1. Silumiini

    Tuo kuvan kirjahylly on kyllä kieltämättä aika metka! Itsekin haaveilen parhaillaan Lundiasta ja seiniä kiertävistä kirjahyllyistä, mutta valitettavasti Lundia ei vaan ole kovin huokea investointi…

  2. Timo L.

    Pyöreä asetelma keskellä huonetta tekisi huoneen ahtaaksi ja kuvan kaltainen hylly on äärimmäisen epäkäytännöllinen, joten ihmetyttää, miksi käytettävyysasiantuntija edes miettii tällaista :)

  3. Marjut

    Kunhan ajatuksella leikin… Ja toisekseen: huoneen ahtaushan on tietenkin huoneen koosta riippuvainen. Mitä käytännöllisyyteen tulee, niin ainakin tuota hyllyä voisi lähestyä useammasta suunnasta verrattuna normihyllyyn. Vaihtelu voisi vaikka virkistää!

  4. Stello

    Suomessa asuttiin exän kanssa isossa yksiössä, jossa vaihtelin toisinaan huonekalujen järjestystä. Mulla oli kaksi erilaista tapaa tehdä asunnosta tavallaan ”kaksio”, käyttäen kirjahyllyä väliseinänä. Toisella puolen oli normaali kirjahylly, ja toisella puolen exän fillarityökalut peittivät kolmannesta kirjahyllystä, ja loppua peitti tarkoitukseen tekemäni verho. Ylimmällä hyllyllä oli mm. huonekasveja.

    Sama hylly on muuten mulla edelleen, tosin kesällä siirsin sen ullakolle (jossa on nyt kakkosolohuone), ja sen takia oli pakko sahata hiukan molemmista päädyistä yläosaa pois, kun harjakaton takia ei olisi mahtunut sellaisenaan.. Että tuskin se tuolta enää siirtyy minnekään.

  5. Timo L.

    Riippuu tietysti huoneen koosta kannattaako keskelle kasata mitään isompaa. Pienestä huoneesta loppuu tila kokonaan, isommassa homma voi toimia tilanjakajana.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑