Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Herrasmiehet verkossa

Köh köh, käytettävyyttä ja seksiä ei useinkaan nähdä samassa lauseessa, tai edes rakennuksessa (paitsi my typon leidien luona), mutta tänä aamuna olen oppinut, että käytettävyys onkin seksikkyyden edellytys: The electronic gentleman or why usability is the precondition of sexiness. Niinpäs onkin, hitto soikoon, ainakin tämän teorian mukaan:

”1. Usability is defined by the friendliness of your interfaces. It’s goal is interaction.
2. Once the user is ready to interact, classic communicational skills come into play, and this is where it gets hot.
3. The combination of interface friendliness and communicational skills defines the electronic gentleman or the electronic lady as electronically sexy.”

Erityisen hupaisan käsittelyn jutussa saavat erilaiset epäkäytettävyysaspektit, jotka on tuotu ihmishahmoiksi tosielämään – sellaisiksi kuin kuiskaaja (sivut, joiden fonttikoko on niin pieni, ettei sitä näe ilman suurennuslasia); myyntimies, joka ei vastaa kysymyksiin (puuttuvat otsikot ja kappalejaot) ja ahdistelija (ruutu täynnä tavaraa laidasta laitaan mahdollisimman pienellä rivivälillä). Kuitenkin jutun mukaan kaiken a ja o, niin käytettävyyden kuin seksikkyydenkin, on oikeanlainen kommunikointi ja hyvät tavat.

”If you stick to the basic rules of good manners, no dumb insults, no hateful slurs, no blind attacks, if you only think before you say something, then the web can be an instrument to show yourself in a real good light. Wild and well spirited; I might be wrong, but that is my definition of sexy.”

No, ehkä siihen kuuluu muutakin, mutta kyllähän näillä pääsee jo pitkälle.

1 Comment

  1. llaurén

    Your reasoning is excellent but your basic assumptions are flawed. Tai, riippuen mitä tarkoitetaan sanalla defined. Jos tavalliseen tapaan tarkoitetaan että käytettävyys määritellään käyttöliittymän ystävällisyydellä niin homma taitaa mennä hieman pieleen. Jos homma otetaan toisinpäin, eli käytettävyys kuvautuu käyttöliittymän ystävällisyydessä, ollaan kenties paremmilla raiteilla.

    Itse olen ottanut sellaisen kannan että ”Usability is defined by how efficient it is to use your product.” Tai ainakin ”…is manifested by…”

    Se miten tehokkuus mappautuu seksikkyyteen onkin sitten jonkun ihan toisen väitöskirjan ongelma.

    Ai niin, eihän akateemi huumoria tajua :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑