Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Blogihaku

Blogihaku.com on hakukone, joka etsii vain suomalaisista blogeista. [via]

Ja Ehdokas.fi tekee ainakin eduskuntavaaliehdokkaan hakemisen piirun verran helpommaksi, sillä se ”yhdistää tulevien eduskuntavaalien bloggaavat ehdokkaat ja äänestäjät toisiinsa”. Tiesittehän, että vuoden 2007 eduskuntavaalit käydään verkossa? [via]

3 Comments

  1. Mikko Kaikkonen

    Miksei voisi käyttää suoraan googlea?

    http://blogsearch.google.com/blogsearch?lr=lang_fi

  2. Marjut

    No mikä ettei voisi! Googleenhan tuokin pohjautuu.

  3. PerttuT

    Eduskuntavaalit 2007 voivat oikeasti olla melkoinen verkkosodankäyntitapahtuma ehdokkaiden välillä. Jenkeissähän Kerry vs. Bush oli ensimmäinen showdown jossa käytettiin verkkoa niin hyvässä kuin pahassa. Nyt välivaaleissa youtubelle annettiin jo ratkaisijan viittaa kun ehdokkaiden kömpelöitä sanankäänteitä videoitiin verkkolevitykseen. Seuraavissa pressanvaaleissa jenkeissä arvellaan jo nähtävän täysimittaista verkkokampanjointia.

    Täten Suomessa 2007 lienee sellainen välivaihe, että verkko alkaa jo merkitä kaikille jotain ja äänestäjät odottavat selityksiä jos jonkinlainen blogi ei ole pystyssä. Tuskin kuitenkaan mitään ihmeellistä on odotettavissa, koska suurimmalla osalla aktiivipoliitikoistakin on verkkosivut rempallaan ja harvat blogit/päiväkirjat hyvin kotikutoisesti viriteltynä.

    Sinänsä tietysti toivoisi, että juuri blogin pitäminen lähtisi liikkeelle yhdenlaisena läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden merkkinä, koska kyllä sillä on iso luottamusvaikutus jos kansanedustaja raportoi viikkotasolla äänestäjilleen että mitä tekee. Ei siihen pitäisi puolta tuntia kauempaa mennä, joten tähän asti käytetyt ”ei ole aikaa” argumentit toivottavasti jäävät jo selityksissä taka-alalle.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑