Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Turun tauti tänään

Minä rakastan Turkua, mutta mikä hitto niitä turkulaisnuoria oikein vaivaa?

15 Comments

  1. A.G.

    Turkulaisten nuorten älykkyysosamäärä lienee keskimääräistä matalampi.

  2. Marjut

    Sitä pitäisi varmaan tutkia seuraavaksi.

  3. Janne

    Helsinkiläisten antipatiaa turkulaisia kohtaan voi aina vain ihmetellä. Varmaan jotain tekemistä sen kanssa, että suurin osa Helsinkiin muuttaneista on kaupunkilaistuneita juntteja. Kuten kaikissa suuremmissa kaupungeissa.

    Rauhaa ja rakkautta. Peace man.

  4. Marjut

    Toivottavasti Janne luit oikein, kun edellä sanoin, että rakastan Turkua. Se ei ollut vitsi. Sitäkin suuremmalla syyllä harmittaa moinen uutisointi.

  5. Janne

    En mä sinusta puhunutkaan ;)

  6. Marjut

    Ah, se hyvä. Olisin nimittäin aika järkyttynyt jos joku kuvittelisi, että mulla on jotain Turkua vastaan.

  7. Janne

    Ei se maailma siihenkään kaatuisi, on täällä paljon kritisoitavaakin. Tarkkailen vain silmät ymmyrkäisinä kotimaista naapurivihaa, jolle aika harvoin tuntuu löytyvän perusteita (kun ihmiset eivät enää ole yksiselitteisesti ”turkulaisia” tai ”helsinkiläisiä” yms.).

  8. Timo L.

    Rotujen ja kulttuurien välillä on eroja, tätä on tutkittu maailman sivu tieteellisesti ja faktoja löytyy, mutta sitä kun ei tänä päivänä saa jostain syystä ääneen sanoa, tai leimautuu natsiksi, rasistiksi, fasistiksi ja suvaitsemattomaksi lihaa syöväksi oikeakätiseksi kristityksi heteromieheksi, eli valkoisen imperialismin ja riiston inkarnaatioksi. Jos tieteellisin keinoin eroja ei saada tyrmättyä, voidaan sitten pyrkiä todistamaan, että rotuja ei olekaan olemassa. Kaikki pitävät hulluna henkilöä, joka sanoo, että koira- tai kissarotuja ei ole olemassa.

    Ei siitä tosin ole kauaa, kun Hesari uutisoi, että japanilaiset ovat älykkäämpiä kuin suomalaiset. Kenenkään mielestä tämä ei varmasti tee meistä yhtään sen huonompia ihmisinä tai muita meistä huonompia. Edelleen valkoinen häviää mustalle koripallossa tai juoksukilpailussa 6-0, eikä se meidän ihmisarvoamme alenna.

    Jos eroja on fyysisessä ruumiinrakenteessa, silmien- ja ihonvärissä, perinnöllisissä sairauksissa tai geeneissä yleensäkin, miksei myös älykkyydessä. Hesarin palstalla näyttäisi olevan pitkäkö keskustelu aiheesta.

  9. A.G.

    Ja minäkin olen muuten espoolainen.

  10. Janne

    Ihan sama. Helsinkiläisiähän te kaikki olette täältäpäin katsottaessa. Vink vink.

  11. A.G.

    Siltähän se saattaa tosiaan sieltä maaseudulta katseltuna vaikuttaa. *köh*

  12. Bussin tuoma

    Saatan olla harvinaisen tyhmä, mutta miten Jannen kommentti liittyi mihinkään mitenkään? Periturkulaista alemmuudentuntoa?

    Timo: Kannattanee ehkä oikeasti lukeakin niitä kirjoja eikä vain kattella kuvia. Vuoden 1938 jälkeenkin on kirjoitettu ihan sujuvia ja jopa helppolukuisia teoksia.

  13. Janne

    Heh heh… ”periturkulaista alemmuudentuntoa” . Jos et ymmärrä, et vaan ymmärrä. :)

  14. Timo L.

    Bussin tuoman kommentti voitaneen tulkita Godwinin lain mukaiseksi, mutta hyvähän se on täysin anonyyminä huudella.

    Kiinnostaisi kyllä tietää, mikä siinä on niin kauheaa, jos rotuja onkin olemassa, ja jos niiden välillä on keskimäärin eroja myös älykkyydessä, eli loogisessa ja matemaattisessa päättelykyvyssä ja ns. hoksottimissa? Kenestäkään se tuskin tekee alempiarvoisempaa, vaikka mensan testissä pamahtaisikin tulokseksi 80.

    Kääntäen voisi vielä sanoa, että jos rotuja ei ole, eikä älykkyyttä voi mitata, miten voidaan tällöin määrittää, että kaikki ovat yhtä älykkäitä? Eihän sitä mittaria pitänyt olla.

    Ja keskustelua aiheesta on täällä: http://www.hs.fi/keskustelu/thread.jspa?threadID=35244&tstart=20

    Jos tähän asiaan halutaan saada selvyys, tehtäköön standardoidut testit eri rotuisille ja eri kulttuureista tuleville otoksille ja katsotaan mitä tulokseksi tulee. USA:ssa tehdyissä tutkimuksissa (sama kulttuuritausta, samat elinolot) järjestys on tuloksissa ollut älykkyyden suhteen sama. Aasialaiset kärjessä, vasta sen jälkeen valkoiset, latinot ja mustat.

    PISA-tutkimus korreloi näiden tulosten kanssa voimakkaasti, samoin valtioiden kansantuote.

    Edelleen, ihmisarvoa ei mitata älykkyydellä. Se on minun kantani. Tyhmempikin työmies voi olla hyvä ja ahkera ihminen siinä missä nerokas tiedemies on sydämetön julmuri.

    Minua vain suututtaa se, että suvaitsevaisuuden ja rasismofobian nimissä tosiasioita ei voida tutkia ja tarkastella sellaisina kuin ne ovat.

    Eiköhän tämä riitä tästä aiheesta minun osaltani tähän ketjuun.

  15. Bussin viemä

    En tiedä minkä lain mukaan Timo L. yrittää perustella, koska en osaa hienoja sanoja, mutta hänen lähtökohtansa on, että ihmisrotuja on. Pakko olla!

    Ihmistutkimus on hylännyt rotuajattelun jo vuosikymmeniä sitten. Ei siksi, että oltaisiin pelätty rasismia tai haluttaisiin murtaa Timon kätevä mustavalkoinen (sic!) maailma, vaan koska sellaiseen päätelmään nyt vaan ollaan tultu vuosisatojen tutkimisen ja hutkimisen jälkeen.

    LIsäksi, ei kantani muuttuisi, vaikka Timo tietäisikin mummonikin nimen.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑