Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Toimistotarvikkeiden aatelia

(Internet on muka rikki ja silti se bloggaa, siellä ajatellaan. Mutta kun se toimii aina pätkittäin! Tällä hetkellä olen jo saanut iltapäivällä lähetetyt meilit perille. Jee.)

Ne, jotka minut tuntevat, tietävät, että rakastan toimistotarvikkeita, ja että minua ei kannata jättää vaille valvontaa missään konttoritarviketukussa. Tiimarissakin voi tehdä tiukkaa. Töissäkin tietävät, että jos ei muualta saksia / liimaa / lävistäjää löydy, niin minulta ainakin. Juu, meillä kaikilla on omituisuutemme.

Toimistotarvikkeen tehtävähän on ensisijaisesti helpottaa toimistotyöläisen arkea, mutta aina ei ole niin. Paitsi että monet näistä tarvikkeista eivät ole varsinaisesti iloja silmälle, niin osa niistä, tietokoneen lailla, saa ärräpäät lentämään. Oma viha-rakkaussuhteeni on kiihkeimmillään silloin, kun kyseessä on nitoja. Innokas printtaaja ja arkistoija luonnollisesti myös nitoo paperiniput yhteen, mutta ei aivan ongelmitta. Mitä paksumpi nippu, sitä enemmän ongelmia – elleivät niitit ole loppuneet, juuttuneet kiinni, tai ellei kapine muuten vain toimi. Niinkin yksinkertaiseksi laitteeksi nitojassa on harmillisen paljon ongelmia, ja monia erilaisia toimintaperiaatteita. Jos osaa käyttää yhtä nitojaa ei tarkoita sitä, että paukuttelisi suvereenisti niillä kaikilla. Ehei.

Mutta nyt käytettävyysguru Don Norman on löytänyt kymmenen pisteen nitojan. PaperPro-merkkisen nitojan kanssa ei tarvita lihasvoimaa, sillä se toimii pelkällä kevyellä kosketuksella – 20 arkkia nivoutuvat yhteen tuosta vain!

”On the outside, the stapler looks just like the old-fashioned kind, but try it once and be convinced forever. Pushing down on the top cocks a spring. Then, the spring releases — bam! — all the energy at once, and the staple shoots into the paper. Effortless. And in my many uses, never a single failure. […] Hurrah for those who look at old things in a new light. Brilliant. On top of all, no batteries, no electronics. Just simple mechanics.”

Ja seuraava kysymys kuuluukin: saako näitä Suomesta?

5 Comments

  1. -t

    Haa! Minä toin ameriikanreissulta tuliaisiksi lähes matkalaukullisen toimistotarvikkeita (ja parit kengät, tietty). On mukava tietää, ettei ole perversioineen ihan yksin :-D

  2. Annash

    Täällä toimistotarvikefetissiklubiin (olen myös yhdyssanahirviöklubin perustajajäseniä) kolmas jäsen. Nitojia löytyy huushollista ainakin neljä erilaista, joista kaksi erityisesti penaalikokoa. Reittäjiä niinikään eri kokoa, saksia eri väreissä mielialan mukaan. Vihkojen määrä ylittää jo mennen tullen pienemmän kirjakaupan valikoimat ja varaston…

    Silti aina aamulla tuntuu, ettei löydy sopivaa kouluvihkoa, joten niitä tarttis varmaan hommata muutama lisää…

  3. ruupert

    Mä olen tyytynyt tähän:
    http://www.virtualstapler.com/

  4. Senni

    MITÄ! Minä olen luullut olevani ainoa toimistotarvikefriikki :D Sain jopa yhdeltä työpaikalta läksiäislahjaksi kassillisen kaikenmoisia kyniä, lappuja ja muita kun ymmärsivät mistä tyttö tykkää!

  5. Marjut

    Pitäisköhän perustaa jokin Anonyymit Toimistotarvikkeiden Ystävät?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑