Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Syntipukki

Jos kohta käyttäjien syyttely teknisissä ongelmatilanteissa ei muualla olekaan suotavaa, niin jostain syystä tietoturva on sellainen osa-alue, jossa sitä sopii harrastaa. On käyttäjien vika, kun koneeseen iskee virus, sillä eiväthän loppukäyttäjät voi mitenkään olla niin fiksuja, että ymmärtäisivät tietoturvauhkien päälle.

Siksi olikin kerrassaan virkistävää lukea Tietokoneen uutisesta erään tukholmalaisen tietoturva-asiantuntijan kommentti aiheesta:

”’Voisiko olla niin, että me käytämme käyttäjäkoulutusta vain peittelemään omia virheitämme?’, hän [tietoturva-asiantuntija Stefan Gorling] kysyy. ’Käskemmekö heidän tehdä meidän työmme?’. Gorlingin mukaan käyttäjien pitäisi huolehtia vain omasta työstään eikä tietoturvasta.”

Amen.

1 Comment

  1. Tapastelija

    Eri mieltä: autolla ajavan tulee tietää liikenneturvasta ja myös Internetissä on yhteiset pelisäännöt tietoturva mukaan lukien, joista käyttäjien tulisi olla tietoisia. Tai ainakin valita sellaiset kulkuvälineet, jotka ovat turvallisia. Ei liikenteeseenkään saa mennä millä tahansa ajoneuvolla vaan julkiset speksit täyttävillä ajopeleillä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑