Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Musiikkia muunmaalaiselle

Päivän kysymys: jos sinun pitäisi antaa yksi levy ulkomaiselle tuttavuudelle esimerkiksi ja muistoksi suomalaisesta musiikista, niin mikä se olisi?

13 Comments

  1. edsel

    Tuttavuuden musiikkimakua tarkemmin tuntematta en kyllä uskaltaisi. Pieni levyraati voisi olla paikallaan ensin. Matkoilta saattaa ihan fiksuillakin ihmisillä jäädä hauskaksi muistoksi juuri se banaali päivänhitti joka on reissun aikana soinut joka tuutista.

    Jonkun suppean genren harrastaja saattaisi ilahtua kyseisen lajin suomalaisedustajasta vaikka se olisikin aivan epätyypillistä ameriikanmeiningin ulkokohtaista kopiointia eikä sisältäisi lainkaan kansallisia elementtejä.

    Joidenkin Eppujen, Leavingsin tai Juicen merkitys puolestaan saattaa jäädä sanoituksia ymmärtämättömälle hämäräksi vaikka kuinka tavoittavatkin fennougrisen kollektiivisen alitajunnan.

    Luultavasti keksisin jotain Hurriganesin Roadrunnerin ja Tuomari Nurmion tangolevyn väliltä.

  2. Marjut

    Jos se saajan musiikkimaku on perinteisen pop/rock, ei päivän pop eikä kovin trendejä seuraava..?

  3. Nikke

    Egotripillä ja Aki Sirkesalolla on mielestäni aika mukavaa musiikkia, mutta suomenkielisenä voipi jäädä vähän laimeaksi kokemukseksi.

  4. Zache

    Finntrollia tietty
    http://www.finntroll.net/video/ft_th.avi

  5. Marjut

    Suomenkielisyys ei haittaa, kunhan ei ihan Kotiteollisuus-osastolle mennä. :-) Muita? Entä tämä meidän kansainvälinen osastomme, HIM poislukien?

  6. Timo L.

    Finntroll on ehkä ihan hyvä valinta, jos levyn saaja pitää folk metallista. Piirpauke tai Anssi Tikanmäen maisemakuvat sopinevat hienostuneempaan makuun ja ainahan on sitten se Sibelius ja Finlandia.

  7. Harri Paavola

    Nightwish ja Kemopetrol ovat ainakin ihan laadukasta musiikkia ja lontoon murteella laulettuja, joten niistä voisi saada ihan hyvän kuvan, totuudenmukaisesta en tiedä.

    Itse ehkä silti antaisin Ultra Brata. Se kuulostaa suomalaiselta.

  8. Jallu

    Ulkomaalaiset ystäväni ovat
    pitäneet näistä:
    Eläkeläiset
    Giant Robot
    Rinneradio
    Laika and The Cosmonauts
    22 Pistepirkko
    Husky Rescue

    Ja muita mitä ei muualta
    löydy:
    Mieskuoro Huutajat
    M.A. Numminen
    Kari Peitsamo
    Lordi ;)

  9. pni

    Ultra Bra on hyvä ehdotus. Liekki voisi myös olla (etenkin uusin) Mutta kyllä se kuitenkin olisi Kingston Wallin kakkoslevy joka parhaiten sopii lahjapaperiin.

  10. Sami O

    Magnus Lindberg: Kraft – siinä on mietaan mustikkakeitot rinnuksilla, tali-ihantala, lamavuodet, maaseudun autioituminen, virenin kaatumisvoitto ja kaikki muut suomalaisuuden peruselementit samassa paketissa

  11. Jusi

    Yhdelle ulkomaalaiselle tuli annettua muistoksi Kotiteollisuuden Kuolleen kukan nimi.

  12. Karelian Blonde

    Topi Sorsakoskea ehdottomasti! Niista tulkinnoista ulkomaalainenkin tajuaa suomalaisen romantiikan (?), kaukokaipuun ja melankolian.

  13. Tapastelija

    Suomi-tangon parhaat

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑