Viikkovitosessa hypätään blogikaivoon.

1. Pitääkö blogissa olla kommentointimahdollisuus?
Bloggasin omasta mielestäni pitkään ilman kommentointimahdollisuuden olemassaoloa; nykyisin en enää osaisi kuvitella moista. Sanoisin, että kommentointi ei ole blogin ominaisuuksista se vähäisin, mutta ei se yksinään tee blogista blogia.

2. Voiko blogin määritellä sen sisällön kautta? Onko joku sisältö blogimpaa kuin jokin toinen?
Poliittisesti korrektina kuuluisi sanoa, että blogistaniassa saavat kaikki kukat kukkia, ja jokainen nimittäköön blogiksi sitä mitä haluaa. Mutta ihan henkilökohtaisella tasolla olen huomannut, etten osaa ajatella linkkiblogeja blogeina, vaikka niillekin on varmasti ihan yhtäläinen tilaus. Minulle blogissa itsessäänkin on jotain luettavaa, mutta se ei tarkoita, että se olisi jotenkin parempi vaihtoehto.

3. Mikä siis on blogi? Mitä sanalla tarkoitetaan?
Mikä on konsepti? Entä elämän tarkoitus? Määritelköön joku muu.

4. Tuleeko blogin määritelmä muuttumaan vuosien mittaan vai tuleeko sana blogi aina tarkoittamaan samaa kuin mitä se tänään tarkoittaa?
No, mitä se tänään nyt sitten mahtaakaan tarkoittaa… Mutta kyllä, blogin määritelmä muuttuu varmasti siinä missä ympäröivä maailmakin.

5. Ovatko blogit ohimenevä villitys? Tylsyykö kynä, ruostuuko sanan säilä? Väsyvätkö lukijat?
Villityksenä bloggaaminen voi olla ohimenevä juttu, mutta tuskin ne mihinkään katoavat, vakiintuvat vain, ja löytävät uusia ilmenemismuotoja.