Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sesam, aukene!

Hetken aikaa tunsin eilen olevani vielä normaaliakin kädettömämpi, kun upouuden cd-levyn kansi ei suostunut avautumaan ei sitten millään. Normaalistihan cd:tä peittävät muovit ovat se suurin murheenkryyni, mutta ilmeisesti nyt olisi tosiaankin syytä siirtyä kuluttamaan musiikkia pelkässä sähköisessä muodossa, kun kannet on miltei hitsattu kiinni.

Press

Kuva on kehno, mutta ehkä siitä sen verran erottaa, että kannen reunaan on ilmestynyt pieni läppä ja Press-teksti. Tekstin kohdasta painamalla kannen sitten pitäisi aueta. No, joku ehkä siinä onnistuu. En muista, että vastaavat paina avataksesi -systeemit olisivat toimineet missään muuallakaan, eivätkä ne totisesti toimi nytkään. Tuurilla ja sitkeydellä kansi aukeaa, mutta painamisen kohdan on oltava millilleen oikea. Minulta meni ohi se vaihe, jolloin kansien avaaminen oli niin suuri ongelma, että sitä piti varta vasten ryhtyä korjaamaan.

Muutakin uutta kannessa oli, nimittäin coolit pyöristetyt kulmat. Eivätpähän enää terävät reunat pistele kämmeniin.

Pyöristetty

Musiikillista kokemusta ei sitten yksi kansihässäkkä hetkauttanut. Ooh.

3 Comments

  1. pni

    Ehkä tämä on joku uusi kopiosuojamenettely? Jos levyä ei saa kansista ulos ei sitä voi kopioidakaan :)

  2. Marjut

    Se mullekin tuli mieleen. :-) Muusta kopiosuojauksesta kun levyllä ei sitten puhutakaan.

  3. Jazmanaut

    Minäkin törmäsin vasta moiseen koteloratkaisuun. Ensin luulin sitä pirun hienoksi, mutta tuskailtuani aikani mokomaa auki ja sen jälkeen riivittyäni kansivihkon kappaleiksi, julistin mokoman sudeksi metsästyskautena.

    Kohta ne menevät kopiosuojauksessa niin pitkälle, että alkavat kaivertamaan äänidatan fyysisesti levyn pintaan ja pakottavat vielä ostamaan uuden sukupolven toistimia, jotka loihtivat musiikin esiin levyltä mekaanisesti!!!

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑