Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Mobiiliskenaarioita kaupan

Tapahtuipa eilen illalla Helsingin keskustassa.

Piti löytää vakuutusyhtiön konttori, jonne oli määrä tiputtaman korvausanomus vielä saman päivän aikana. Osoitteesta ei ollut tietoa, vaan vain summittaisesta sijainnista, mikä teki perille löytämisestä hakuammuntaa. Nauroimme makeasti ajatukselle etsiä osoite verkosta tuosta noin vain mobiilisti. Että jos ensin selaisimme kännykällä firman verkkosivuille ja etsisimme sieltä yhteystiedot. Kävellen olisit jo perillä. Osoitetta ihmetellessä ennätimme vierailla suuren puhelinyhtiön toimipisteessä hakemassa puhelinluetteloa (ei ollut) tai kenties nettipistettä, josta osoitteen olisi voinut tarkistaa. Nettikone ei toiminut. Sen sijaan se tarjoili kummallisimman koskaan näkemäni virheilmoituksen, kun arvasin salasanan väärin. Tarkkaa sanamuotoa en muista, mutta oli minusta saavutus sinänsä onnistua saamaan Windowsin omaan, lauseen mittaiseen virheilmoitukseen kolme kirjoitusvirhettä. Onneksi ne sentään hihityttivät pitkään.

Kun vakuutusyhtiön konttori oli sitten löytynyt pelkällä tuurilla, oli vuorossa sopivan ruokaravintolan etsintä. Toinen halusi sushia, toinen ei. Mistä saa sushia, mutta myös jotain muuta? Kaipasimme taas kännykässä toimivaa ravintolaopasta karttapalveluineen, ja hylkäsimme ajatuksen samantien silkkana fantasiana. Että jos sitten joskus eläkepäivinä sellainenkin toimisi. Heittelimme ilmoille hyviä arvauksia, mutta koska olimme jo hyytyneet ravaamaan ravintoloiden ovilla ruokalistoja tutkimassa, ajattelimme sen sijaan soittaa ja kysyä – ravintoloiden verkkosivujen osoitteiden arvailu ja ruokalistojen tihrustus mobiiliselaimella ei houkutellut kumpaakaan. Kunhan vain ensin löytäisimme ne puhelinnumerot, sillä puhelinluetteloahan ei ollut saatavana. Numerotiedustelunkin hylkäsimme ihan silkasta seikkailunhalusta (halvat huvit). Kännykkään asennettu numerohakupalvelu ei ollut ravintoloistamme kuullutkaan.

Oli pakko taipua. Selain auki, arvattu osoite osoiteriville. Ravintolan sivujen emme olettaneetkaan olevan mobiiliselailuun soveltuvia, mutta yllätyksenä tuli se, kuinka vaikeaa siltä oli erottaa yhtään mitään. Sen kaivatun puhelinnumeron onnistuimme juuri ja juuri sivulta näkemään, mutta sen muistissa pitäminen puheluksi asti olikin sitten jo huomattavasti vaativampi ponnistus. Numeron poimiminen sivulta siihen soittamista varten kun ei käykään automaattisesti, vaan vaatii huonomuistiselta melkein kynää ja paperia. Mutta onnistui viimein.

Lopulta saimme sushia, ja muuta murkinaa. Se muu oli pahaa, palvelu niin ikään.
Mutta ilta, se oli ihana. Mobiili- ja muusta palvelusta huolimatta.

2 Comments

  1. Niko

    Kokeilepa seuraavalla ruoanhakumatkalla näpytellä http://www.eat.fi kännykän selaimeen ja ylläty.

  2. Marjut

    Ai se toimii mobilistikin? Hienoa, jos niin.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑