Eilisessä merkinnässä hammastelin mobiilisti toimivia palveluita ja verkkosivuja, ja tänään on syytä tuoda esiin ilahduttava poikkeus kokonaistarjonnassa. Niko mainosti kommenteissa eat.fi-palvelun toimivan mallikkaasti myös kännykässä, ja totta turisi! Eat.fi on ollut suosikkiravintolaoppaani sen jälkeen, kun ravintolaopas.netin kartta katosi taivaan tuuliin, eikä ole takaisin tullut. Voisinkin väittää, että eat.fi toimii mobiilisti vähintään yhtä jouhevasti kuin selaimella, jos kohta toimintaperiaate on pikkuisen erilainen. Mutta se oli nopea ja kätevä, enkä juuri muuta osaa mobiilikäyttäjänä toivoa. Hienoa!

Kohtuunäpsäkkääksi havaittu on myös uutispalvelu Amppareiden lite-versio, mutta navigoinnin taustaväriä kannattaisi harkita uudestaan. Sininen on aika hallitseva ja hankala ainakin minun mobiiliselaimelleni, joka näyttää aktiivisen linkin taustan, tadaa, sinisenä. Kulloistakin linkkiä ei silloin Amppareiden navigointipalkista erota, ja aktiivisuus jää arvailujen varaan. Että jos sen verran saisi korjaamista pyytää?

Viimeinen iloinen yllätys ei liity mobiiliasioihin, vaan kommenttiroskaan. Alun köhimisen jälkeen Akismet on tainnut ottaa ohjat käsiinsä, kun joutavan tauhkan ilmestyminen kommentteihin on tyrehtynyt tyystin. Voi kunpa se tekisi saman vielä roskaposteillekin, niin olisin ikiautuas. Joka tapauksessa on hyvä huomata, että hyviäkin asioita vielä löytyy tässä nillityksen täyttämässä maailmassa.