Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Saavutettavuuskonvertteri

Manchesterin yliopistosta kuuluu mukavia, sillä siellä on juuri käynnistynyt projekti, jonka tarkoituksena on kehittää sellainen teknologia, joka mahdollistaa verkkosivujen saavutettavuuden myös mobiilisti.

”The aim of the three-year project is to develop a host of new software with the potential to make the mobile web as simple to use as the internet. […] The RIAM [Reciprocal Interoperability between Accessible and Mobile Webs] project will draw on the experiences of blind and visually impaired users and the technologies they use to surf the internet, such as screenreaders, in a bid to simplify the content of conventional websites so that they can be accessed via the mobile web.

A core part of the project will be the development of a validation engine which will screen websites to ensure they are accessible and mobile web compatible. The validation engine will work in tandem with a transcoding programme which will de-clutter web pages and reorder them into a web mobile friendly format. Once transcoded the aim is to let the user determine how the pages are displayed on their mobile phone.”

Mutta voisiko olla, että kolmessa vuodessa ehditään jo moneen kertaan oppia tekemään kaikkien saavutettavissa olevia verkkosivuja, jotka sopivat laitteelle kuin laitteelle? (Paistoikohan aurinko päähäni hiukan liian kauan?) Niin tai näin, niin tämänkaltaisen teknologian tarpeellisuutta tuskin kieltää kukaan. Ottaisin yhden vaikka heti, kiitos. [via]

2 Comments

  1. Zache

    Mobiilinetin läpimeneminen tosin ei ole tällähetkellä niinkään teknologinen kuin sosiaalinen innovaatio (Ja hinnoittelupoliittinen tietty).

    Periaatteessa mikään ei estä tälläkään hetkellä tekemästä sivuista sellaisia, että esim opera mini pystyisi ne järkevästi näyttämään.

    Minusta uuden teknologian kehittämisen sijaan niin voitaisiin samalla rahalla palkata työttömiä kesätyöntekijöitä ja it-opiskelijoita konvertoimaan olennaisimpia juttuja mobiilisivuiksi :)

    Sitten kun on kriittinen massa saavutettu niin ihmiset alkavat mobiilinettiä käyttämään (ja siten sille kehitetään juttuja myös)

  2. Marjut

    Ei estä, ei, mutta harvat niin tekevät. Taitavat teknologian kehittäjät olla aika pessimistisiä sen suhteen, että tilanne tästä muuttuu, joten otetaan tekniikka avuksi. Pitäisikin laittaa itselle jokin muistutus kolmen vuoden päähän, että voisi tsekata missä silloin mennään ja minkälaista jälkeä Manchesterissa saatiin aikaan.

    Mikä tällaisessa teknologiakehityksessä mättää, on tosiaankin se, että siinä samalla annetaan jotenkin rivien välissä ymmärtää, että on ihan okei dusata niitä sivuja samalla (mobiiliyhteensopimattomalla) tavalla kuin aina ennenkin – kyllä softa hoitaa homman kohdilleen! Ehkä ne rahat pitäisikin laittaa sellaisen ohjelman kehittämiseen, joka tekisi saavutettavien sivujen tekemisestä kaikkinensa helpompaa?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑