Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Postilaatikon kertomaa

Tietenkin, tietenkin joku keksii tulkita mitä minusta kertoo se, minkälaisessa kuosissa sähköpostilaatikkoni pidän: Hoarders vs. Deleters: How You Handle Your Email Inbox Says a Lot About You. Kansioin, arkistoin ja luokittelen myös sähköpostini, tuhoan roskapostit miltei välittömästi ja ahdistun, jos inboxissa on yli 50 viestiä kerrallaan (juu, tiedän paljonkin ihmisiä, joille tuhat viestiä ei ole vielä mitään). Inboxissa yleensä onkin vain ne viestit, joihin en ole ehtinyt reagoida tai jotka vaativat jotain toimenpiteitä. Kaikkiin viesteihin en kuitenkaan vastaa. Näillä tiukoilla käsittelysäännöillä minut voi artikkelin mukaan luokitella kontrollifriikiksi, joka osaa myös sanoa ”ei” – ja joka luultavasti hukkaa elämänsä parhaat vuodet posteja lajitellessaan. Mutta kun minusta järjestys on kaiken luovuuden perusta. Ordnung muß sein!

6 Comments

  1. pni

    Heh. Minä juuri tässä mietiskelin oman inboxini tilaa. Minäkin pidän inboxini siistinä. Yleensä. Harvemmin siellä on pariakymmentä viestiä enempää. Osan siirroista hoitaa automaagiset filtterit, osan siirrän itse. Vain spämmit poistan. Muun säästän. Olenhan kaiken turhan kerääjä.

    Mutta nyt olen huomannut että annan kaiken vain rehottaa. Se ahdistaa, mutta olen jo ylittänyt kipurajan. Lootassa on niin paljon etten oikein jaksaisi ruveta käymään kaikkea läpi…

  2. Elena

    Apua, mä oon varmaan täsmälleen samanlainen! Eilen, kun vietin koko päivän kaupungilla, ja tulin illalla kotiin, huomasin, että sähköpostin käsittelystä on tullut mulle melkein työtä: vei paljon aikaa pelkästään hoitaa päivän postit paikoilleen, vastaaminenkin jäi seuraavaan päivään.

  3. Marjut

    Ah, lohdullista tietää, etten ole ainoa tiukkis, eiku siis järjestelmällinen!

  4. Z

    Antakaas kun putiikin VIRALLINEN NATSI kertoo miten homma käy:

    Inbox pidetään tyhjänä (tässä viite palvelintilaan). Viritetään kansio nimeltä vaikkapa ”kesken”, ja sinne voi laittaa kaiken mikä tulee pois inboxista mutta ei ole saanut vielä asianmukaista käsittelyä. Suoraan inboxista tai myöhemmin kesken-laatikosta käsitellyt viestit siirretään kukin asianmukaiseen kansioonsa odottamaan muutaman vuoden kulumista, jolloin ne voi ehkä jo hävittää.

    Vinkki: kesken-laatikko kannattaa katsoa läpi aina joskus…

  5. Tapastelija

    Arkistoinnista: onko kenelläkään nykyisessä koneessaan kaikki vastaanottamansa ja lähettämänsä sähköpostiviestit vuodesta 1993 eteenpäin? Ja jossain muualla tallessa kaikki työpostitkin?

  6. Marjut

    Mulla on kyllä aika pitkälti tallessa kaikki ne, jotka olen pystynyt eri koneilta säästöön ottamaan. Mutta tuskin lähellekään kaikkea kuitenkaan. Olen tosin arkistoinut niitä jo itse sähköpostiohjelmista pois; muutenhan tässä kyykkäisi jo parempikin softa…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑