Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Etana, etana, näytä sarves

Tämän kesän ehdoton selailuhitti ovat ollet erilaiset sääpalvelut. Koska en ole vieläkään onnistunut paikantamaan kännykkääni sopivaa mobiilia säätiedotetta, on ollut tyytyminen erilaisiin verkosta löytyviin härpättimiin. Vielä kuukausi sitten säätä tihrustettiin erityisen tarkalla silmällä lähestyvien festivaalien vuoksi (sadetta ja ukkosta peläten), mutta nyt taas rukouksia yläkertaan on lähetetty tasan päinvastaisesta syystä. Tasan kun eivät käy onnen lahjat. Helsingissä on niin kuivaa, että tässä tuntee itsekin nääntyvänsä, ja kaikki ennustetut sadepilvet ovat tähän saakka kurvanneet viime tingassa pois. Niin tänäkin aamuna.

Sääpalveluiden suhteen yksinkertainen on parasta, ja vähän alkeellisempikin ulkoasu menettelee, kunhan saatu informaatio on validia. Tähän mennessä kärkitiloilla ovat Presson tyylitelty säätutka (rek.), joka on aina hiukan todellisuutta optimistisempi, sekä ilmatieteenlaitoksen krouvimpi Helsinki Testbed, joka huolehtii sateesta unelmoivan tiputtamisesta takaisin maan pinnalle. Sitten kun vielä löytäisin jostain sellaisen palvelun, joka näyttäisi sadepilvien lähestymisen reaaliajassa, niin olisin varsin tyytyväinen.

Olettaen, että sitä vettä nyt sitten vihdoinkin saataisiin.

6 Comments

  1. Niko

    Ja sellainen palveluhan löytyy. Se vain vaatii Welhon laajakaistayhteyden. Itse asiassa juuri sen palvelun takia en suostu vaihtamaan Welhosta johonkin uuteen tarpeettoman nopeaan yhteyteen.

  2. Marjut

    No hemmetti, niinpäs onkin! Pitäisi varmaan käyttää omaa welhoa useammin. Saisivat mainostaa palveluitaan enemmän… Mutta noista kellonajoista ei kyllä selviä että onko kyseessä ennuste vai mennyt aika?

  3. t

    Ei me sadetta pelätty, pelkästään salamointia… :-)

    Kun noita on sääpalveluita on saanut jo muutaman vuoden opiskella ja eri työtehtävissä käyttää ja vielä ammattilaisten opastuksellakin jopa, on selkeesti paras se fmi:n tutka. Valitettavasti vaan yksityiselle ehkä turhan tyyris…

  4. Marjut

    Paitti että mie pelkäsin, sokerista kun olen. :-)

  5. Ilkka

    Ilmatieteen laitoksen säätutkapalvelua olen käyttänyt muutaman kerran ihan omalla rahalla, vaikka siellä töissä olenkin:
    wap.rainman.fi

  6. Marjut

    No tuo on just se, jota en ole saanut pelittämään puhelimessani. Miten sinä sen teit?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑