Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Sain postia

I got mail

Toisinaan sähköpostiviestit saavat kertakaikkisen sanattomaksi. Koska en pidä html-muotoisista posteista, tilaan aina tilaisuuden tullen tiedotteet tekstimuodossa, mutta eipä sekään ole ihan ongelmatonta. Joskus käy kyllä mielessä, että ovatkohan tällaisten viestien lähettäjät koskaan itse vilkaisseet miltä se armeliaasti käyttäjälle tarjottu tekstimuotoinen vaihtoehto näyttää?

Jostain näihin viesteihin niin suomeksi kuin ulkomaankielelläkin on hiipinyt myös tuo pakollinen maininta siitä, että sähköpostiohjelmani ei tue html-muotoa. Kyllä se tukee, mutta minä en halua käyttää sitä. Ja sitten on vielä tuo viimeinen murheenkryyni, eli muotoiltuun viestiin johtava linkki, joka nyt viimeistään ottaa luulot pois – eikä luonnollisesti edes toimi, mikäli viestien rivitys on päällä (ja vaikka ei olisikaan). Kilometrin mittaisen linkin kopiointi osoiteriville on sekin melkoinen temppu. Jos vielä tämänkin jaksaa tehdä, olisi käyttäjää syytä odottaa määränpäässä melkoinen kokemus. Arvatkaa odottiko.

Siis: kun lähetät massaposteja, lue vielä kerran se, mitä kirjoitit. Ja testaa. Poikkeuksia tähän sääntöön ei ole.

2 Comments

  1. Aki Björklund

  2. Marjut

    Käyttäjän näkökulmasta taas tässäkin tapauksessa koko html-muotoilu oli turha, eikä se tuonut mitään lisäarvoa – ellei tekstin kehystämistä värein pidetä sellaisena. :-) Muutenkaan viesti ei sisältänyt mitään ”salaista” tai sellaista, jonka ymmärtäisin vaativan kryptaamista – siis ei mitään omien tietojen muutoksia tms. Maalaisjärjellä ajateltuna koko homman olisi voinut hoitaa laittamalla tekstit suoraan perusmuodossaan itse viestiin. Joskus muinoin harrastettiin sitä, että viesti kuin viesti oli pelkkää tekstiä, ja jos käyttäjä halusi nähdä kivat kuvat kans, niin siihen oli erillinen linkki. Oi niitä aikoja.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑