Viikkovitosessa pohdiskellaan sitä, toteutuivatko lapsuuden haaveet.

1. Mikä sinusta piti tulla pienenä?
Kysymys kuuluu varmaankin, että mikä minusta piti tulla isona. Listalla olivat ainakin jo pariin otteeseen mainitsemani pankkineiti, sihteeri, salapoliisi, toimittaja ja psykologi, mutta varmasti muitakin toiveita oli.

2. Mikä sinusta sitten tuli (jos opiskelet: on tulossa)?
Minusta tuli sosiologi, joka hairahtui täydennys- ja jatko-opintojensa myötä IT-maailmaan ja jäi sille tielleen. Sittemmin huomasin olevani käytettävyysasiantuntija.

3. Miksi juuri se? Mikä vaikutti?
Sosiologiaan ajoi jonkinasteinen yhteiskunnallinen havahtuminen lukiovuosina, mutta käytettävyyden pariin vei järjestystä rakastava pilkunviilaajaluonteeni. Kun web-maailmassa aikansa nillittää virheistä ja hankaluuksista, niin joskus siitä hyvästä läpsäistään käytettävyysasiantuntijan tittelillä. Sittemmin kyllä myös perehdyin aiheeseen hyvinkin syvällisesti monenlaisten jatko-opintojen merkeissä.

4. Oletko samalla alalla kuin (jompikumpi/molemmat) vanhempasi?
En.

5. Onko sinulla alan koulutusta (jos opiskelet: luuletko saavasi opintojasi vastaavaa työtä)?
Niin kuin jo edellä sanoin, on. Ja yllättäen myös sosiologia on osoittautunut tässä ammatissa varsin käyttökelpoiseksi pohjakoulutukseksi. En osaa kuvitella mitä tekisin, jos olisin perinteisemmissä sosiologin hommissa, olisinkohan jonkinlainen tutkija tai suunnittelija.