Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kuin itä lännestä

Värisuora

Itäse ihmise
kui hee ollenka mailmas pärjävä?
Hee jättävä syräme avame kynnysmato al,
nii et tiäl saak näkky.
Ei hee murhetu
ei hee hualetu
ei hee pelkkä;
sanova vaa:
Ee kun hyvvee matkoo vuan.
Oot kuun valon kanssa matkan piällä.
Mikä heit vaiva.
Ei mee krymppy ottas syntyne oikken käsitetä,
et jolla o ain valop pääl.

(Heli Laaksonen: Itäse ihmise)

Jep, olen tullut kotiin ja ensi töikseni huomannut, kuinka nämä eteläiset ihmiset eivät väistä, vaan tönivät ja tuuppivat. Vai loma-ajastako se johtuu? Ihme sakkia.

4 Comments

  1. pagisija

    Etelässä on ihmisiä niin paljon enemmän. Ehkä se johtuu siitä?

    Olen lievällä ahdistuksella ajatellut mahdollista tulevaa muuttoa pääkaupunkiseudulle juuri tuon kaikkialle ulottuvan ihmispaljouden vuoksi. Kaltaiseni mäyrä kun tarvitsisi hiljaisuutta, väljyyttä ja mustikkametsiä…

  2. Marjut

    Jaa-a, enpä tiedä. Ihmisiä ei ollut ruuhkaksi asti, mutta silti tuupittiin ja tökittiin kauppakasseilla ja -kärryillä. Vähän niin kuin olisin yhtäkkiä tullut näkymättömäksi.

    Mutta kyllä Helsingissä hiljaisiakin paikkoja on, vailla ihmisiä. Luonto on ihan yllättävän lähellä. Väljyyttä ja mustikkametsiäkin löytyy, kun osaa etsiä, ja joskus ne löytyvät etsimättäkin. Oman tilan ottamisessa helsinkiläiset ovat mestariluokkaa.

  3. Junakohtaus

    Mjah.

    Landella vasta tuuppia osataan, mikäli sattuu yhteen paikkaan ihmisiä enemmän kuin kolme. Parhaan kuvan saa Tallinann laivoilla, kun niihin sattuu muutaman bussillinen humppasuomalaisia. Kun ei olla totuttu olemaan ihmisjoukossa, ei myöskään osata olla ihmisjoukoissa. Vallataan käytävän koko leveys, raahataan kasseja niin että muut saavat väistellä, ei osata muodostaa edes puolijärkevää jonoa. Hidastellaan ihan vitusti, ettei vaan kukaan muukaan saa mitään, kun minä tässä nyt kaikessa rauhassa kaivelen viiden sentin kolikoita.

    Paljon vähemmän Stadissa saa tuuppimista kokea.

  4. Marjut

    No mutta tuo kuvaamasi tilanne on kuitenkin ihan eri juttu kuin se, että olet kaikessa rauhassa ostoksilla ruuhkattomassa lähimarketissa, kun jostain puun takaa ilmestyy täti-ihmisiä tuuppimaan ostoskärryillään ihan niin kuin muita ihmisiä ei olisi olemassakaan, ja tilaa olisi vaikka kuinka. Sama juttu väistämisen kanssa: tilaa on, mutta omalta radalta ei siirrytä senttiäkään.

    Muuten kyllä olen ihan samaa mieltä, ja ärsyynnyn aina siitä, miten muita ihmisiä ei osata ottaa huomioon ihmisten joukossa liikkuessa. Se taitaa tosiaankin, ikävä kyllä, olla se ”humppasuomalaisten” ominaisuus.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑