Koska Skrubussa ollaan menossa Turkkusse, on vitonenkin tietysti festariaiheinen. Sehän passaa. Muistuttaa myös hyvin lomalaista siitä, mikä päivä tänään on.

1. Oletko tänä kesänä menossa jollekin festarille? Olitko jo?
Ensi viikonloppuna Ilosaarirockiin, mikä ei liene jäänyt kenellekään tätä blogia seuraavalle epäselväksi, muista ei vielä tietoa. Elättelin pientä toivetta DBTL:stä, mutta voi olla että kehtuutus vie voiton.

2. Mikä festareissa vetää puoleensa?
Erittäin hyvä kysymys! Muuten en festareilla viihdy, mutta töissä siellä on oikein mukavaa ja pääsee vesiklosettiin.

3. Mikä on paras festari? Onko sellaista?
Ks. kohta 1.

4. Mieleenpainuvin festarikokemuksesi?
Mieleenpainuneita on monta. Kun näin Dingon. Kun Zen Cafén Harri oli juuri ilmestynyt, ja kuulin sen ensi kertaa livenä. Kun joku enmuistamikäamerikanorkesteri villiinnytti festarikansaa kaatamaan lava-aitoja. Kun ukkosmyrsky keskeytti festarit juuri ennen pääesiintyjää. Kun tanssin pöydällä. Kun näin Ballsit puoliakustisena klubilla raviradan katsomossa. Kun näin Limonadi elohopean ensimmäistä kertaa. Kun sain talkootyöläisyydestä odottamatta palkkaa (ensimmäisen ja viimeisen kerran). Joka kesä, kun tunnen käsittämätöntä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

5. Puuttuuko kesän tarjonnasta joku festivaali joka olisi sinun mieleesi?
Siisti, viileä, vain aikuisille tarkoitettu, laatuohjelmistolla varustettu, jossa palvelu pelaa ja huolto toimii ja josta pääsee yöksi kotiin. Ei, en halua mennä Pori Jazzeille, enkä oikeasti varmaan menisi haavefestareillenikaan. Kaupunkifestareista pidän kyllä: jos siis saisin DBTL:n takaisin sellaisena kuin se oli vielä 10 vuotta sitten, pitäisin kovin.