Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Tekstiviestin sukupuolisuudesta

Naisten sanotaan puhuvaan enemmän ja polveilevammin, kun taas miehet ovat lyhytlauseisia ja suorasukaisia. Sama käytäntö jatkuu myös tekstiviesteissä, mikäli aiheesta tehtyä brittitutkimusta on uskominen: Of gender differences in text messaging. Naiset kirjoittavat sekä miehille että naisille pidempiä viestejä kuin vaikkapa miehet miehille. Miesten viesteille tyypillistä on sarkasmi ja kiroilu, ja naisille tuen ja kiintymyksen osoittaminen. Varoituksena miehille sanottakoon, että naiset lähettävät usein eteenpäin miehiltä saamiaan seksuaalisväritteisiä viestejä.

Ei siis mitään uutta ja raja-aitoja rikkovaa siinä.

Mielenkiintoisempi tulos olikin se, kuinka herkästi ihmiset ovat valmiita vastaamaan puhelimeen toisen läsnäollessa. 83 prosenttia vastaa aina! Mutta miksi miehen seura saa epäröimään puhelimeen vastaamista, kun taas naisten seurassa sitä ei juuri mietitä? Itse en ole tällaista havainnut, mutta en tosin ole osannut moiseen edes kiinnittää huomiota.

Muutenkin taidan liikkua aika lailla neutraalissa viiteryhmässä, sillä saamieni viestien pituus tai sisältö ei korreloi lähettäjän sukupuolen kanssa. Tekstiviesteissä kiroilijakin taidan useimmiten olla minä itse.

Vielä sivuhuomiona tekstiviesteistä: 15.6. on tunnetusti se päivä, jolloin pankki vie tililtä opintolainaerän ilmoittamatta siitä suotta etukäteen. Kuinka kätevää olisikaan saada asiasta vaikka tekstiviesti-ilmoitus esimerkiksi viikkoa ennen, ja vielä muistutus edellisenä päivänä. Mutta ei, hengitystä ei kannata pidätellä sitä odottaessa, vaan sen sijaan on ruksittava oma-aloitteisesti isot rastit kalenteriin.

2 Comments

  1. -t

    Jep, pankki on tässä suhteessä hiukan kuin se legendaarinen pohojaalaanen mies: mähän olen jo sanonu jotta mää rakastan. Mä ilmotahan sit jos tilanne muuttuu :-D

  2. Marjut

    Niin, kai ne kertovat sitten kun lainanmaksu loppuu..?

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑