Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Odotellessa

Lasse Kurki ilahdutti työläistä soittamalla pari päivää sitten Valiojoukossa Pienten Miesten upouuden Odotellessa-sinkun. Rakastin tätä helsinkiläisorkesteria joskus lukioaikoina, mutta sittemmin bändi vetäytyi telakalle. Päivän hyvä uutinen olikin, että syksyllä on luvassa uusi levy. Hienoa!

Mikä ei sitten olekaan niin hienoa, niin se, että Pieniä Miehiä ei tunnu olevan verkossa olemassakaan. Ei kotisivuja, ei tietoa levy-yhtiöstä, ei mitään. Latviskaan ei tunnista. Mitäs peliä tämä tällainen on? Sovitaanko nyt heti, että nykyaikana, kun perustetaan bändi, perustetaan sille samalla myöskin kotisivut. Sillä mitä tekee musiikinkuluttaja kuullessaan hyvän biisin? Hakee lisää tietoa verkosta! Ja ellei sitä löydy, saattaapi koko homma unohtua ja ropo luisua jonkun muun taskuun. (Paitsi silloin, kun kuulija on fani, sillä fani ei unohda.) Pienet Miehet, älkää olko pieniä verkossa!

3 Comments

  1. Marinadi

    Kuulin saman biisin samassa ohjelmassa ja ihastelin. Samoin yritin hakea lisää tietoa, yhtä heikoin tuloksin. On se kyllä kumma, kun musiikintekijät eivät ymmärrä, miten helppo ja tärkeä kanava netti olisi markkinointiin.

  2. Timo L.

    Kyllä he varmasti ymmärtävät, mutta jos bändissä tai kaveripiirissä ei ole ketään sellaista, joka osaisi sivuja tehdä, niin ei niistä yleensä ulkopuolisellekaan haluta maksaa.

  3. Marjut

    Timo, minä olen vähän toista mieltä: kyllä sivuista nykyisin halutaan jo maksaakin, koska verkossa näkyminen voi tuoda myös lisää pätäkkää ja maksaa niin itse itsensä. Pienten Miesten kohdalla luulen kyllä, että koska bändi on perustettu ja hajonnut ajalla ennen internetin olemassaoloa, siellä ei olla vielä havahduttu nykypäivän todellisuuteen…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑