Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Nurinkurinen

Nurinkurinen
Joskus olisi hyvä olla suunnitellessa selvinpäin.

9 Comments

  1. Timo L.

    Mummolan keittiön vesihana. Siellä on hana oikein päin, mutta kylmä ja kuuma väärinpäin (putket ehkä väärin laitettu). Siihen kun tottuu nopeasti niin sattuu vahinkoja muualla.

  2. Tero

    Heh, tuosta tulee mieleeni Lindströmin talon (Helsingissä) vessa, jossa oli kyllä niin mahdottomat hanat / käsienpesuallas että sopii kyllä kysyä missä aineissa suunnittelija on ollut…harmi ettei siitä ole tullut otettua kuvaa. Lyhyesti kuvattuna allas on suorakaiteen muotoinen (sijoitettu keskellä huonetta), ehkä 15 senttiä syvä ja kaksi hanaa on sijoitettu sen vastakkaisiin kulmiin. Hanojen suihku siis suuntautuu poispäin itsestä (mikä voi olla ihan fiksua, mutta käytännössä hana on vain tiellä, kun yrittää käsiään vesisuihkuun laittaa). Hanat ovat kuin pyöreitä metallitangon paloja. Niitä voi kiertää (mitä se sitten ikinä tekeekään, ehkä vaikuttaa lämpötilaan). Veden saa virtaamaan taivuttamalla hanoja ja virtauksen loppumaan suoristamalla putken. Putkissa ei ole oikeastaan mitään visuaalista vihjettä, että näin pitäisi tehdä, homma selviää vain kokeilemalla ensin kun on turhaan yrittänyt pyörittää putkia.

    Myöskään liukuovet, jotka heiluvat eivätkä kulje vain liukusuuntaan niitä työnnettäessä eivät olleet oikein optimaalinen ratkaisu wc-kopeissa.

  3. Marjut

    Bonuksena tässä on vielä ihan liian pitkä ja korkealla oleva vesihana, joten jos vedentulon onnistuu saamaan aikaiseksi, vettä roiskuu kaaressa laskijan päälle. Nurinkurisella säätölogiikalla kun sitä yrittää tyrehdyttää, käy juuri päinvastoin. Mutta kyllä kai kesä kuivaa…

  4. Tapastelija

    Ihmettelin aluksi että mitä ihmeellistä tuossa kuvassa on. Täällä kun tuollaiset ratkaisut ovat enemmän sääntö kuin poikkeus. Noita hassuja käyttöliittymäesimerkkejä löytyy vaikka kuinka, esim:
    – valokatkaisijat toimivat päinvastoin kuin muualla
    – Barcelonan takseissa vihreä tarkoittaa varattua ja punainen vapaata (Madridissa on päinvastoin)

  5. LL

    Haaste.

  6. LL

    Oho, koodi ei tarttunutkaan. Eli kurkkaapa tänne:

    http://hetkia.blogspot.com/2006/06/vastineeni-haasteeseen.html

  7. Timo L.

    Tuli mieleeni vielä nämä useimmilla huoltoasemilla ja ravintoloiden vessoissa olevat automaattihanat. Koskaan ei saa kertaheitolla kättään siihen kohtaan, että vettä tulisi ja kun aikansa huitoo ja vettä sitten viimein tulee, niin pieni liikahdus aiheuttaa vedentulon loppumisen. Yritä siinä sitten pestä käsiäsi.

  8. Marjut

    LL, kiitos haasteesta! Vastasin siihen jokin aika sitten:

    https://matkalla.org/archives/2006/06/001444.html

    …toivottavasti se vastaus kelpaa edelleen! :-)

  9. Marjut

    Juuri niin, Timo, olen ihan samaa mieltä! Sitten voi yrittää saada toisella kädellä vettä tulemaan samalla kun pesee kumpaakin, ja etenkin saippuan ottaminen mukaan suoritukseen on välillä kertakaikkisen ylivoimainen tehtävä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑