Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Muut osaa, minä en

Viikonloppuvitosessa saamme listata viisi asiaa, jotka pitäisi osata (kert ku muutkin), mutta jotka ovat vain jääneet oppimatta.

Minä en osaa

  • tankata autoa. Kyllä sitä autokoulussa aikanaan taidettiin kerran opetella, ja joku ex-heilakin on melkein kädestä pitäen näyttänyt, mutta kun se ei vaan luonnistu. Bensaa on kaikkialla muualla paitsi tankissa, jos minut pistetään asialle.
  • pumpata ilmaa pyörän kumeihin. Vikaa on joko pumpussa, tekniikassa tai tekijässä, mutta ei siitä valmista tule. Veikkaan syypääksi viimeksimainittua. Suurin syy siihen, miksi ihana punainen kulkupelini on maannut kellarissa kumit lysyssä viimeisten vuosien ajan.
  • kiinnittää kattolamppua. Sokeripalat, johdot, sähkö, yläilmoissa keikkuminen – ei pysty.
  • tehdä kalaruokia. Siis kuinka vaikeaa se voi olla? Tonnikalaa osaan sekoittaa sujuvasti sapuskaan kuin sapuskaan, mutta muu ei onnistu. Syytän tästä kotoa saadun mallin puutetta ja kalaa inhoavaa äitiä. (Seli-seli.)
  • pelata pelejä. Ihan oikeasti. En tiedä mitään pokerista enkä shakista, enkä osaa edes yksinkertaisimman pelin sääntöjä. Tämä tosin johtuu siitä, etten pidä peleistä, enkä niitä siten suostu pelaamaan muutenkaan.

Jos tänään käy säkä, niin yksi kohta listalta poistuu. Pitäkää peukkuja.

Myöhemmin: Toisin kävi. Sen sijaan opin, että olisi hyvä omistaa vatupassi.

16 Comments

  1. nieminensundell

    Olisi syytä saada palvelua tarjoavat bensa-asemat takaisin…

  2. Marjut

    Juuri niin!

  3. JP

    Muistakee sitten ensi töiksenne kytkeä pääkatkaisija irti… helpoin kalaohje muuten on fisun keittäminen valkkarissa.

  4. Timo L.

    Lamppua asentaessa pääkatkaisija ehdottomasti pois päältä. Nimim. 230V sormille.

    Pyörän osalta veikkaan huonoa pumppua, joka päästää ilmaa enemmän pumpun ja venttiilin välistä taivaan tuuliin kuin sinne renkaaseen.

  5. Sami O

    auton tankkaamista ei juurikaan helpota se, ettei mitään standareja pensapumppujen käyttämisen suhteen ole – bensanvalinta on jo paha rasti sinänsä kaikkine outoine valintoineen, ja sitten oikean pumpun aktivointi, liipaisimen painamisesta puhumattakaan. Eli ei se sinun vika ole jos et osaa tankata, vaan öljy-yhtiöiden!

  6. Timo L.

    Ja voisin tuohon tankkausasiaan vielä sanoa, etten ymmärrä mikä siinä voi olla niin vaikeaa. Jos on kortti/seteliautomaatti, ensin rahat/kortti sisään, sitten tankataan. Jos ei niin tankataan ja sitten maksamaan. Bensakoneeseen ysivitosta tai jos tarve vaatii, ysikasia, dieseliin dieseliä. Ennenhän se oli vielä vaikeampaa, kun oli ysiysiä ja ysiseiskaa ja ysinelosta ja ysikakkosta ja vielä polttoöljykin samoissa mittareissa.

  7. Marjut

    Timo, kyllähän aina maksaa osataan, mutta se on se tekninen toimitus kun ei ota onnistuakseen! Siis itse tankkaaminen, you see. Eihän se tankki itsestään täyty.

  8. fc pogosta

    Shakin pelaamisen jalo taito on kyllä yllättävän vähäistä lähipiirissä ja se on iso sääli. Shakista nimittäin löytyy oikeasti jotain hyvin samaa kuin kuningaslaji jalkapallosta parhaimmillaan. Ja jalkapallohan taas on maailman parasta.

  9. Marjut

    Pääsitpäs sanomaan! :-D

  10. JP

    Tankkaus kyllä sujuu, mutta entä kun ei saa korkkia auki? Juppivuosina oli koeajossa raflaava sporttibemari, jonka tankkaus nakitettiin minulle perheen miesten luovutettua. Viime pisaroilla ajelin Essolle, astelin tiskin oriiden luo ja ojensin pisimmälle avaimet käteen á la ”voisitko tankata”. Aataminomenat vaan hyppivät, mutta hommiin he lähtivät. Kassalla sanoivat että oli etteivät meinanneet saada auki, johon minä muina henkilöinä että niinkö. Auto jäi ostamati.

  11. Marjut

    Niin, muuten Suomessa ei taidakaan olla mitään vaikeuksia saada korkkia auki. :-D

  12. Tapastelija

    Helpoin kalaohje: osta paljon suolaa. Vuoraa vuoka suolalla. Pistä suolapedin päälle kala. Lisää suolaa päälle niin kauan että kalaa ei enää näy. Muutama tippa vettä päälle ja uuniin. Ei oo vaikeeta. Hankalinta on varmaan löytää kaupasta sellainen sopiva kalalaji, jolle tämä resepti sopii (ehdotuksia?).

  13. Marjut

    Yäk, kuulostaa ihan liian, eh, suolaiselta. Sille kalalle pitäis varmaan tehdäkin jotain ennen uuniin lykkäämistä? Suomustaa tai jotain? Poistaa sisukset? Uunihauki on kyllä hyvää. Oliskohan sitä vaikea tehdä?

  14. Tapastelija

    Ei tartte muuta kuin poistaa sisukset. Kaupan setä tai täti voi tehdä tämän puolestasi (itse asiassa jo kalastaja on varmaan sen tehnyt). Ei tartte suomustaa eikä mitään. Kala on valmis kun suolakuori on kova (lähes kivettynyt). Sitten kala uunista ja vasaran ja taltan kanssa poistamaan suolakerrosta. Kalan sieltä kun kaivaa esiin ja varoo ettei enemmälti suolaa tule mukana (käytä tietty merisuolaa, joka on rakeista), niin se on sitten siinä. Valkkarin kanssa varsin kivaa.

  15. rinsu

    Vielä helpompi: osta valmiiksi perattu siika tai kuha, laita sen sisään hieman suolaa ja paljon mietoja yrttejä (esim persilja+tilli) ja pari sitruunasiivua. Ekstrana keltasipulinpuolikkaita vuokaan sen ympärille. Uuniin 180 astetta n 30-40 minuuttia, riippuu kalan koosta. Italialainen Anselmi-viini lasiin. A vot.

  16. Marjut

    No tämä kuulostaa jo paremmalta! Ehkä korkkaan uuden kämppäni uunin tällä reseptillä (viinit juokoon joku muu). :-)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑