Jos joku sattuu olemaan tai käväisemään New Yorkissa, niin kannattaa vilkaista World Financial Centerissä näytillä olevaa SAUMA-näyttelyä.

”SAUMA-näyttelyhanke muodostuu kiertävästä näyttelystä, suomalaista muotoilua käsittelevästä julkaisusta, verkkosivustosta sekä näyttelykiertueen yhteydessä järjestettävistä asiantuntijaseminaareista. Esiteltävät muotoiluprojektit ovat kokeellisia konsepteja, jotka on valittu mukaan jurytyksen tuloksena. Osa niistä on jo löytänyt valmistajan ja osa päätynyt tuotantoon asti. Keskeisenä yhdistävänä teemana on muotoilukonseptien innovatiivisuus ja oivaltavuus. Näyttelyhankkeen tavoitteena on nostaa kansallista ja kansainvälistä tietoisuutta suomalaisen muotoilun laadusta ja innovatiivisuudesta.

Perinteisen selkeälinjaisen muotoilun ohella käytettävyys, tuotteiden innovatiivisuus ja kokeelliset konseptit ovat nousseet suomalaisten muotoilijoiden tärkeimmiksi myyntivalteiksi kiristyvässä kansainvälisessä kilpailussa. Kaikissa näyttelyn teoksissa käyttäjällä ja käyttäjäkokemuksella onkin keskeinen asema. Ominaista teoksille on, että ne tarjoavat kuluttajalle uusia keinoja selviytyä kehittyvän informaatiotekniikan ja kansainvälistymisen asettamista haasteista.”

Näytillä on ainakin kannettavia laitteita, modulaarinen keittiö, urbaani sauna, hääpuku ja peliprotoja, monen muun muassa. En pitäisi pahana nähdä näyttelyä myös Suomessa. [via]