Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Iäkkäiden internet

Yli 60-vuotiaat kirivät internetin käytössä, kertoo Helsingin Sanomat.

”Noin kolme neljäsosaa 15-74-vuotiaista käytti internetiä keväällä 2005, selviää Tilastokeskuksen tekemästä tutkimuksesta. Vuodesta 2001 internetin käyttäjien määrä lisääntyi 20 prosenttiyksikköä. Käyttäjien määrä kasvoi suhteellisesti eniten yli 60-vuotiaiden keskuudessa.”

Joten: Improve Usability for Older Users.

5 Comments

  1. Tuija

    Sieltä tullaan. Minullakin vajaa kuuskymppinen isäukko vallan riehaantui Veikkauksen nettipelien vakiasiakkaaksi, kun laajakaistan laittoi.

    Melkomoisella vauhdilla Suomi nettiin on harpponut, kävi mielessä, kun tulin tutkineeksi noita YLEn Yleisökertomuksia netin näkökulmasta. Vuodelta 2001 kirjattiin tieto ”internetin tuntee jopa 83 % väestöstä.”

  2. Marjut

    Ovatkohan isät rohkeampia käyttämään nettiä kuin äidit? Mulla olisi vakaana aikomuksena saada äitimuori vielä joskus koskemaan tietokoneeseen. Saman uutisen mukaan tosin keski-ikäisten joukossa naiskäyttäjiä on enemmän.

  3. Tuija

    No jos omakohtaista kokemusta vielä kaivaa, niin äitin kanssa rupatellaan Google Talkilla ja kommentoisaan pikkusiskon vauvan Flickr-kuvia kilvan, joten arkuutta ei silläkään saralla.:)

  4. Marjut

    Jee, mulla on toivoa!

  5. Tuija

    Näytä äiteelle, miltä ostari, kylän raitti ja uimaranta näyttävät Google Earthissa niin veikkaan, että se on menoa. Tästä se meillä lähti.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑