Kun itse ei ehdi eikä veto riitä, on hyvä, että aina on joku joka jaksaa. (Kommentteja näihin tulossa hiukan tuonnempana.)

Meillä:

Ja muualla:

  • Gadget firms tackled on usability: Monet vammaisjärjestöt ja yritykset ovat liittyneet yhteen haastamaan teknologiayrityksiä tekemään laitteista käytettävämpiä. Onnistuisiko sama Suomessa?
  • A fast rate of return: Toisaalta, tarvitaanko mitään haasteita, kun yritykset ilmeisesti ovat jo havahtuneet siihen, että laitteita olisi syytä yksinkertaistaa. Tai no, ainakin Philips on tehnyt niin.
  • MobileMonday Global Summit Presentations: MobileMondayn kansainvälinen konferenssi pidettiin viime viikolla Helsingissä, sen esitykset ovat nyt näytillä verkossa. Mikael Jungner puhui uuden median roolista YLE:n palveluissa (ppt), mutta olisi varmaan pitänyt olla paikalla, että ymmärtäisi pointin.
  • Help for elderly people to spark new research ideas: EU:n uudessa Ambient Assisted Living -ohjelmassa halutaan parantaa vanhusten ja vammaisten kotona-asumismahdollisuuksia, mutta se ei onnistu ilman eri maiden välistä yhteistyötä.
  • Communicating design concepts without getting skewered: Yksityiskohtiin on helppoa hukkua, mutta niiden selittäminen ei käykään käden käänteessä. Jos tarkoituksena on saada hyväksyntä konseptitason asioille, on esitystapa syytä pitää riittävän ”rumana”. (En koskaan lakkaa hämmästelemästä sitä miten alkeellisia raapustuksia joskus voidaan pitää miltei virallisena ilmeenä jollekin sivustolle. Tekisi melkein mieli suositella tussitaulun käyttöä suunnitelmien kommunikointiin, jos siihen vain on mahdollisuus.)
  • Variability in User Performance: Nielsen on huomannut, että verkkosivuilla toimiessaan hitaat ovat todella hitaita ja nopeat nopeita mihin tahansa muuhun tietokoneen käyttöön verrattuna. Variaatio käyttäjien osaamistasossa asettaa suunnittelulle ihan omat haasteensa: pitäisi palvella kaikkia, ei vain sitä nopeinta ja kokeneinta joukkoa.