Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Luonnon teknologinen kutsu

kasipaperiteline

Olin ensin aikeissa kirjoittaa siitä, kuinka olen vime aikoina saanut muutamaan otteeseen pelastaa käsipaperikriisissä olevan lähimmäisen opastamalla kuinka ylläolevan kaltaista, näennäisen helppoa pyyheautomaattia käytetään, mutta sitten törmäsin tähän japanilaiseen all in one -malliin:

japanilaista wc-tekniikkaa
(Kuva: The World Is Not Flat)

Onko niin, että japanilaisten oletetusti korkea teknologiaosaaminen ja pidemmälle ehtinyt ubiikkiyhteiskuntakehitys selittävät sen, että paitsi että featurismi on viety huippuunsa, tekniikkaa myös osataan sujuvammin käyttää? Mitä sanoisi suomalainen tämän laitteen edessä? Lyä sissä ja lue Isämeirä?

Mutta se, että osataan ja on mahdollista on tietysti huono peruste sille, että kaikki myös pitää toteuttaa. Muuten saattaa käydä niin, että konvergenssiin tähtäävässä tulevaisuudessa nämäkin toiminnot on ympätty jokaisen matkapuhelimeen.

11 Comments

  1. Timo L.

    Tuossa lukee Toto, eli painetaan tuurilla vissiin jotain ja toivotaan, josko osuisi kohdalle :D

  2. Marjut

    Ah, miten sattuikin kaksi Toto-aiheista merkintää peräjälkeen! :-D

  3. pni

    Turvallisinta lienee painaa kahta vasemmanpuolista isoa edessä ylärivissä olevaa nappia (oranssi ja valkoinen), ne näyttävät olevan suosituimpia.

  4. Lauri

    Veikkaan, ettei ainakaan peppusuihku ole suomalaisten mieliin.

    Mutta muuten tuo on saavutettava, siitä löytyvät Braille-pisteet.

  5. Marjut

    Onhan meilläkin bidee! Mutta kumpi onkaan saavutettavampi: laite, jossa ei ole edes yhtään nappia, vai laite, jossa nappeja ja toimintoja on 17, ja Braille-pisteet vielä kaupan päälle?

  6. Z

    Hei, mut mähän osaan käyttää tuota. Ylempää.

  7. Timo L.

    Eiköhän tuon alemman käyttäminenkin onnistu, jos osaa lukea japania.

  8. PA

    Minä koettaisin varmaan tuota raketti-istuinta (toinen oikealta).

    Hitsi kun kuulin juuri jonkin jutun, mitä tapahtui, kun Japaniin aikoinaan vietiin länsimaisia wc-istuimia, mutten millään muista, mihin se päätyi. Olisivatko nousseet seisomaan renkaan päälle, kun olivat tottuneet maakuoppien päällä kykkimiseen tms.

  9. Marjut

    Z, niin mie arvelinkin. :-) Olisipa muuten mielenkiintoista saada tietää noiden tekstien sisällöt. Mistähän löytyisi joku japania osaava?

  10. pni

    Ehkä nuo Toton alemmat ovalit napit ovat jonkinlainen kelloradio, ettei jää liian pitkäksi aikaa pytylle nuokkumaan :-P

  11. Z

    Ei muuta kun tonkimaan blogiluokan ”japani” sisältöä. Siel on esim. yksi sininen marja, joka osaa hyvinkin auttaa japanialan asioissa…

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑