Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Kuvaruudun orja

Jostain syystä kaikki kodinkoneet sanovat yhteistyösopimuksensa irti aina kriittisimmällä hetkellä. Niin kuin sunnuntaisin tai jonkin ehdottoman tärkeän käyttöhetken kynnyksellä, ellei sitten laite ole jopa sellainen, jota ilman ei tule toimeen ollenkaan. Yleensä kyseessä on vielä sellainen laite, jonka korjaamiseen kaivataan ulkopuolisia voimia, tai kun isosta ostoksesta on kyse, uuden hankintaan ainakin harkinta- ja vertailuaikaa sekä kotiinkuljetusapua – puhumattakaan siitä, että niitä myyvät liikkeet sijaitsevat jossain normaalikantaman ulkopuolella alueella, jonne ei ole menemistä ilman omaa autoa. Tai jonka hankkimista oli jo suunniteltu, mutta vasta joskus vuoden kuluttua. Niin, onko hajoamiselle olemassa hyvää hetkeä?

Televisio hajosi. Kuva katosi. Pelkkää mustaa. On sunnuntai, ja jääkiekon MM-kisat meneillään. Pahoin pelkään, ettei hätiin hälytetty korjaaja saa siitä enää toimivaa. Tulee kiire päivittää tiedot uusista laitteista (en ole seurannut kymmeneen vuoteen missä mennään), ja siksi kaikki vinkit ovat tervetulleita. Vaatimuslista on lyhyt: hyvä hinta-laatusuhde, kompakti koko (alle 25″), merkki, jonka tunnen ja toiminnot, joita osaan käyttää. Kai sen pitää olla digi?

6 Comments

  1. JP

    Eikös selostajan ääni riitä… näin radion kuuntelun ajatus. Jos polttava tarve tulee, niin kotiinkuljetuksena saisit ihan perinteisen mustavalkoisen (myös kuori) matkatelkkarin… Studentbladet´in toimituksesta eli varsinainen mediakone!

    Toinen vaihtoehto on soittaa kyyti ja lähteä kehäteille, ja kolmas varteenotettava tietysti hankkiutua kylään/baariin.

  2. Marjut

    Ei herra paratkoon enää matkatelkkaria! Korjaajalta penäsin lainalaitteen korjauksen ajaksi, mutta luulen tosiaan että osto on edessä, kun vain tietäisi että minkälaiseen laitteeseen sitä rahansa laittaa.

    Radiotahan mie kuuntelen joka tapauksessa, mutta jotkut asiat nyt vain vaativat visuaalisen stimulantin kyytipojakseen, junou. :-)

  3. lostis

    Älä osta vielä digitelkkaria. Kaapeliin sopivia malleja kun taitaa olla olemassa tällä hetkellä tasan ja täsmälleen yksi. Ja se maksaa miljuunan… Laitteita tulee lisää eri valmistajilta tämän vuoden syyspuolella, mutta en suosittele digitelkkaria vielä silloinkaan. Hanki hyvä perustelkkari, jossa on väh. 2 scart-paikkaa, pärjäät sillä + digiboksilla ainakin 10 vuotta eteenpäin!

  4. Marjut

    Kiitos! Tuota mie just ajattelinkin, että digi-tv maksaa maltaita ja malleja on harvassa. Katseltuani eri liikkeiden tarjontaa olen vielä enemmän ymmällä. On laajakuvaa, plasmaa, perustelkkaria ja ties mitä… Enpä olis noita scart-paikkojakaan osannut ite kysellä. Onneksi on blogi ja fiksuja ihmisiä! ;-)

  5. Tino Rossi

    Nyt on muuten ostajan markkinat jos käytettyn kuvaputkilootaan päätyisit. Ihmiset myyvät vuoden, parin vanhoja telsujaan pois littujen tieltä. Sain vanhempien mökille uuden matkatelkkarin hinnalla vuoden käytössä olleen Sonyn jossa on kaikki kuviteltavat (kuvaputki)tv:n kikat.

    Littanahan se hieno olisi mutta niiden hinnat ovat kovassa käymistilassa, pari eri teknistä sukupolvea ja ratkaisua sotkevat markkinoita. Kehitys on huimaa ja hinnat laskussa hirmuisista summista isoihin rahoihin. Parin vuoden vartoomisella kenttä näyttää varmaan tyystin toiselta. Kuvaputkelliset ovat nykyään lähinnä poistomyynnissä, niitä eivät enää osta edes ”tavikset”. Teknisesti ne ovat ihan käypiä, joissain ominaisuuksissa jopa parempia kuin halvat litut.

  6. Marjut

    Joo, huomasin halpuuden, kun töllön korjaaja toi laitteen lainaan. Liike oli täynnänsä käytettyjä ”vanhanaikaisia” malleja pilkkahintaan. Mutta onneksi oma saatiin korjattua, ja se toivottavasti kestää siihen saakka, kunnes on hankittava malli, johon saa sen digisovittimenkin mukaan.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑