Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Automaattisesti sopiva

Motorola on hiljattain saanut patentin kännykälle, joka mukautuu ikääntyneiden tarpeiden mukaan, kerrotaan Mobiledian uutisessa. Vaikka patentoitua puhelinta voivat käyttää kaikki, siitä on hyötyä etenkin heikkokuuloisille, sillä se havaitsee automaattisesti ikääntyneiden puhemallit ja säätää sen mukaan äänenvoimakkuutta sekä mukauttaa fonttikokoa ja yksinkertaistaa valikkorakennetta. Uutinen ei kerro sitä, onko samat säädöt mahdollista tehdä yhtä helposti myös manuaalisesti, jos käyttäjän ääni on liian ”nuorekas” saamaan niitä automaattisesti aikaan. Toivottavasti. [via]

Motorolan patentoima malli

(Kuva: Mobiledia)

9 Comments

  1. PA

    Minä pidän äänenvoimakkuutta aina maksimilla, että kuulisin jotain, jos ympärillä on vähänkin hälyä. Näin useammilla merkeillä ja malleilla vuosien saatossa. Tiedä sitten, onko nykyaikaisissa puhelimissa jälleen äänekkäämpiä kaiuttimia.

    Jopa Microsoft on myöntänyt mukautuvat valikot epäonnistumiseksi eivätkä ne ole enää oletusarvoisesti päällä Office 2007:ssä. Tiedä sitten, kuinka hyvin mummot niihin mukautuvat…

  2. Marjut

    Ai? Minä taas saan ruuvata äänenvoimakkuutta edestakaisin ehkä juuri siksi, että ne iäkkäät tuppaavat olemaan aika kovaäänisiä ja nuoremmat usein jossain meluisassa paikassa, josta ääntä ei meinaa kuulla. Ja nokialaisella se äänenvoimakkuuden säätö on syvältä ja poikittain.

    Mukautuviin valikkoihin en ole mukautunut. Senkin ominaisuuden kai voinee säätää jostain kokonaan pois?

  3. PA

    Ehkä olen sitten podittanut kuuloni palasiksi tai pidän puhelintani väärin, mutta harvoinpa tuo voimakkuus liian voimakas on. Minun puhelimessani (SE T610) noihin ääninappeihin törmää helpohkosti vahingossa puhelinta pitäessään. Kuinka ne tökkivät Nokiassa?

    Kai ne valikot jostain saa pois. Mäkkiversiossa niitä ei onneksi ole alun perinkään.

  4. Marjut

    Miun 7610:ssä äänenvoimakkuutta voi säätää puhelun aikana selausnäppäimestä, joka käytännössä on samaan aikaan poskea vasten. Toisin sanoen ääntä säätääkseen on otettava puhelin pois korvalta, ennen kuin voi painaa nappia vasermmalle tai oikealle. Todella kätevää. Ennen nokialaisissakin oli volyyminappi puhelimen sivussa, mikä oli mielestäni paljon parempi ratkaisu tähän verrattuna.

  5. PA

    Jos joskus saan aikaiseksi aloittaa iPod-vikasarjani, mainitsen, että se on sikäli hölmösti modaalinen, ettei äänenvoimakkuutta voi säätää kesken valikkoseikkailun. Erityisen turhauttavaa tämä on, jos sattuu pelaamaan pasianssia, jota ei voi keskeyttää pelin loppumatta [toki noin vähillä napeilla on tingittävä jostain].

    Play/pause sentään toimii koska tahansa toisin kuin Sonyn xyz-4338j:ssä.

  6. Marjut

    Tarkoitatko vikasarjalla jotain samansuuntaista kuin tämä:

    http://www.mobilecommunitydesign.com/archives/000152.php

  7. PA

    Kiitos vinkistä.

    En tunne sivustoa, lienevät kovinkin asiantuntevia, mutta tämä vaikutti kyllä aikamoiselta anti-Apple-tyypin purnaukselta. Modaalisuuspointti on nähdäkseni liki ainoa todellinen ongelma, ja siinäkin on kyse kompromissista nappien määrän ja tilojen välillä. Valtaosa valituksista soveltuu yleisesti kaikkiin soittimiin [”kuulokkeissa on johdot”, duh], korjausehdotuksia ei tarjota ja jättävät sitäpaitsi huomaamatta monta herkullista ongelmaa.

  8. Marjut

    Jos en ihan väärin muista, niin jutun kirjoittaja kokosi lukijoilta kommentteja ja purnauksen aiheita iPodista, ja kokosi ne sitten artikkeliksi. Muuten siellä ei ole mitenkään spesifisti ollut Applen vastaisia kirjoituksia. Sinähän voit osaltasi täydentää tuota listaa ja lähettää sen hänelle. :-)

  9. Ville

    Aika jänskä tuo valikkojen yksinkertaistaminen. Tyhmempi voisi ajatella, että ne olisi kätevää tehdä kerralla selkeiksi. Minusta ainakin olisi pelottavaa jossain vaiheessa huomata vuosien varrella tulleensa vanhaksi, kun valikot alkaisivat hitaasti karsiutua ja fonttikoko kasvaa :)

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑