Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Teknistä häpeää

Tapahtuipa eilen ruuhkabussissa, että sain päähäni hoidella monta asiaa yhtä aikaa, ja kuunnella vastaajan viestit samalla, kun köröttelin kohti kotia. Vaikka bussi töyssähteli, käsissä oli kantamuksia ja vierustoveri ihan liian lähellä, homma sujui rutiinilla – aina siihen saakka, kun tuli aika päättää puhelu. Painoin väärää nappia.

”SINULLA EI OLE UUSIA VIESTEJÄ. ASETUKSET, PAINA NELJÄ. OPASTUS, PAINA VIISI.”

Koko bussi kaikui. Tuntui, että maailma hiljeni. Naama punehtui. Kiroilin voimallisesti, tosin vain mielessäni. Yritin paniikissa sysiä päälle mennyttä kaiutinta hiljaiseksi, turhaan. Rakkaan kännykkäni toiminnallinen hitaus sai aikaan vain sen, että onnistuin painamaan kaiuttimen päälle yhä uudestaan ja uudestaan, kunnes piinallisilta tuntuvien sekuntien jälkeen onnistuin vihdoin rauhoittumaan sen verran, että maltoin odottaa, että näytölle ilmestyisi jälleen jokin komento, johon reagoida. Puhelun katkaisu siitä oikeasta katkaisimesta kun ei onnistunut. Oli ensin mykistettävä puhelin, kunnes puhelun sai lopetettua. Miksi ihmeessä kaiutin ja puhelun lopetus onkin sijoitettu niin lähelle toisiaan? Sählään nappien kanssa vähintään 50% puheluista.

Onni onnettomuudessa, että luurista ei kaikunut ulos siirappisia viestejä salarakkailta. Joka tapauksessa vaadin, että joka puhelimeen on saatava kertalaakista kaikki äänet pois kytkevä nappi, joka toimii aina, eikä erehtymisen vaaraa ole.

2 Comments

  1. Aki Björklund

    Puhelinten käyttöliittymien hitaus on aika anteeksiantamatonta. Eikö juuri mobiililaitteen käytön pitäisi olla mahdollisimman vaivatonta? Kuvittelevatko puhelinvalmistajat tosiaan, että käyttäjillä on aikaa odotella näytön päivittymistä sekuntikaupalla? Puhumattakaan kaikista mahdollisista virhetilanteista, joita hitaasti reagoiva puhelin aiheuttaa.

    Jotenkin hitauden voi hyväksyä halpismalleilta, mutta viiden sadan euron puhelimelta ei mitenkään.

  2. Marjut

    Juuri näin! Pitäisi olla mobiili maailmankansalainen, mutta kännykän kanssa tuntuu kuin olisi tehnyt aikahyppäyksen takaisin rohisevien modeemien maailmaan. Tietokoneista kyllä tehdään aina vain nopeampia, vaikka loogisesti ajateltuna suurempi nopeustarve olisi nimenomaan kännyköissä.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑