Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Taas myöhässä

Pääkaupunkiseutua on jo pidemmän aikaa vaivannut pahemmanlaatuinen lehdenjakajapula, joka konkretisoituu asiakkaalle mm. tämänkaltaisina viesteinä:

”Hyvä lehden tilaaja, jakeluhäiriön takia lehdenjako on alueellanne valitettavasti myöhässä. Arvioimme saavamme lehdet jaetuksi klo 11:00 mennessä.”

Aamun lehden intohimoisena lukijana ei oikein muuta voi kuin kiristellä hampaitaan ja kiroilla, sillä aamiaispöydässä mieluusti saisi tuoreen uutisannoksen jonkin ilmaisjakeluläpyskän sijaan. Vähintä mitä Helsingin Sanomat voisi tehdä, olisi tarjota päivän lehti ilmaiseksi verkosta luettavaksi, mutta se on turha toivo. Vaikka jakelua ei hoida HS itse, vaan erillinen yhtiö, lukija ei tee eroa. Maksan lehdestä ison summan rahaa vuosittain ja oletan saavani lehden ajoissa, koska se ikään kuin kuuluu sopimukseen. Hoitakaa homma kuntoon, ja pian!

6 Comments

  1. JP

    Meille tuli uusi vakijakaja parin kuun jälkeen. Ajoitus stemmaa, mutta taitavuudessa vähän petraamisen varaa. Tänäänkin jaettiin muut lehdet, kuin tilaamani… vaihtelu tosin virkisti!

    Kun nyt tätä työttömän työnhakijan uraa ensi päivää elän, pitäisi ehkä palata alan töihin… Nuoruudessa parin kesäkuukauden teinkin, mutta siitä on kyllä monta aikaa. Ja kiloakin.

  2. Marjut

    Joo, ei tämä muuten haittais, mutta kun samaa on jatkunut jo ties kuinka kauan; välillä lehdet tulivat myöhässä parikin viikkoa putkeen. Kyllä siinä alkaa vähän jo hermoa kiristää. Vakijakajan vapaapäivätkin kieltämättä huomaa.

    Mutta hei, tässähän sulle olis oiva sauma hankkiutua biitsikuntoon! ;-p

  3. kommentoija

    Kyllä minulle ainakin ihan heti ensimmäiseksi tarjottiin tunnuksia verkkolehteen kun kyselin paperisen perään.

  4. Marjut

    Oho? Mulle ei ole kertaakaan käynyt näin. Sinä olet varmaan VIP-asiakas. :-)

  5. Veera

    Mulle on Hesari (viikonlopputilaus ynnä Taloussanomat) tullut yleensä ihan ajallaan, mutta liekö Postilla muutakin jakajapulaa, sillä normaali päiväposti putoaa luukusta joskus jopa kello 16:30. Luulin, että iltapäiväjakelusta oli luovuttu joskus 60-luvulla…

    En ole jaksanut tutkia, onko aiheesta jotakin lainsäädäntöä, mutta järki jotenkin viestittää, että postin pitäisi tulle vähintään virka-ajan sisällä, jotta tiukan päivän tullen ehtisi postin tuomisiin reagoida vielä saman päivän nimissä.

  6. Marjut

    Ainakin Hesarin tilausehdoissa on jokainen porsaanreikä tukittu:

    ”Helsingin Sanomien vastuu rajoittuu ensisijaisesti toimittamatta jääneen HS:n toimittamiseen. Puuttuvaksi ilmoitettu HS pyritään toimittamaan HS:n yhteystieto-laatikossa kulloinkin ilmoitettuna aikana. Toissijaisesti Helsingin Sanomat pidentää tilausjaksoa kokonaan toimittamatta jääneitä HS:ia vastaavalla määrällä. Helsingin Sanomilla ei ole muuta tai laajempaa vastuuta HS:n ilmestymättä tai toimittamatta jäämisestä eikä Helsingin Sanomat edellä esitetyn lisäksi korvaa tilaajalle jakeluhäiriöstä tai HS:n toimittamatta tai ilmestymättä jäämisestä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa, kustannuksia tai välittömiä tai välillisiä vahinkoja.”

    Toisin sanoen: toimittamatta jäänyt lehti toimitetaan ennen pitkää perille, mutta lukijalla ei ole mitään takeita siitä, milloin. Mutta mitä hyötyä on (edellispäivän uutisia kertovasta) uutislehdestä illalla tai seuraavana päivänä? Luulisi mainostajienkin jo riehaantuvan.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑