Taustamusiikkia käyttäjälähtöiselle digitalisaatiolle

Rokkipoliisin parhaat

Räpyläpölkyssä kysellään viittä sykähdyttävintä konserttikokemusta sillä rajauksella, että sama orkesteri/artisti saa olla listalla vain kerran. Tämä pisti miettimään – ja huomaamaan, että en ole koskaan nähnyt tarpeelliseksi matkata ulkomaille bändejä katsoakseni. Olenkohan tehnyt samanlaisen listan joskus aikaisemminkin? Oheinen lista ei ole parhausjärjestyksessä, enkä mene takuuseen vuosilukujen oikeellisuudesta.

1. Kent, Kåren, Turku (1998).
Kåren on parhaimmillaan silloin, kun se on täynnä kohtuufiksua porukkaa, joka ei sikaile haalareissa pitkin käytäviä. Kentin keikalla moisia ei näkynyt. Bändi oli kovassa nousussa ja tupa täynnä, ja onnenkantamoisen johdosta sain seurata keikkaa pikkuriikkiseltä yläparvelta, jonne yleisöstä hehkuva lämpö nousi. En unohda ikinä.

2. Antony & The Johnsons, Tavastia, Helsinki (2005).
Tavastia hiljentyi, kyynel hiipi silmäkulmaan. Ylimaallisen kaunista.

3. Eläkeläiset, Kerubi, Joensuu (1993?).
Legendaaristen Eläkeläisten ihkaensimmäiset päivätanssit edesmenneen Kerubin lavalla. History in the making.

4. R.E.M., Areena, Helsinki (2005).
Kun pääsee kerran elämässä näkemään orkesterin, jota on antaumuksella fanittanut liki pari vuosikymmentä, on se aina Tapaus isolla T:llä, olipa konsertin musiikillinen anti loistavaa tai ei.

5. Dingo, Törmä, Joensuu (1985?).
Olin jo nähnyt Dingon pari kertaa aikaisemminkin, mutta tämä oli kuuminta Autiotalo-vaihetta ja faniuteni hurjimmillaan. Sifonkihuivimeri järisytti murrosikäisen maailmaa. Koulussa kiellettiin sormista leikattujen nahkahansikkaiden käyttö. Viikkorahat upposivat rintamerkkeihin ja julisteisiin.

Olipa raaka karsinta. Pakko laittaa lista ulos samantien, sillä jostain muistin syövereistä nousee koko ajan pintaan keikkoja, jotka ovat olleet aikanaan hyvin, hyvin tärkeitä. Mutta nämä pääsevät listalle tänään ja nyt.

4 Comments

  1. rns

    Itselläni oli samaisessa REM:in konsertissa epätodellinen olo. Ovatko ne todella tuolla? Tämä johtui siitä, että koska olimme tosi kaukana (lavaa vastapäinen ylähylly), kokemus muistutti teeveen katselua. Mutta ihan kiva. U2 stadikalla oli paljon vaikuttavampi.

  2. lostis

    Hei, ei mitään Kouvolan spagettikeikkaa?!

    =)

  3. Marjut

    Lostis, spagettisekoilut, plektrakaulakorut, pikakihlat ja kitaristin unohtuneet housut säästän tuleviin muistelmiini… ;-)

    Minäkin olin stadikalla ”katsomassa” U2:sta: lainausmerkeissä siksi, että olin kentällä, enkä nähnyt mitään muuta kuin lavarakenteet. Silloin päätin, että se oli ensimmäinen ja viimeinen stadionkeikkani. Harmitti, koska U2 on ollut aikoinaan melkein Dingon veroinen fanituksen kohde, ja Bono on vieläkin ihq!

  4. lostis

    Okei… Mikä mun nimi on sun muistelmissa? Ylva?!? Hehe, unohtuneet housut… Voi hyvänen aika.

© 2024 Matkalla

Theme by Anders NorenUp ↑